Politie Groningen

Zaterdag 16 juli 2011

Provincie Groningen, 16-07-2011

Vrouwen gewond na aanrijding

APPINGEDAM Vrijdagochtend zijn een 67-jarige automobiliste en een 29-jarige automobiliste uit Appingedam gewond geraakt. De 67-jarige vrouw had de bocht in de Burgemeester Lewe van Aduardstraat te krap genomen en botste frontaal op haar tegenligger. De bejaarde vrouw werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Zij had letsel aan haar neus. De 29-jarige vrouw heeft zich voor controle bij haar huisarts gemeld. Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat ze weggesleept moesten worden door een bergingsbedrijf. Het rijbewijs van de 67-jarige vrouw is in beslag genomen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Verkeersstremming door kapotte as

APPINGEDAM Een kapotte as van een vrachtwagen heeft vrijdagmorgen voor een verkeersstremming gezorgd op de kruising Holeweg/N33/N362. De 24-jarige chauffeur verloor hierdoor de controle over het voertuig. Hij belandde met zijn rechtervoorwiel in de berm en kwam vast te zitten terwijl zijn oplegger dwars op de weg stond. Ook reed de bestuurder een verkeersbord en een hek met markeringen kapot. Een welwillende boer heeft de combinatie los getrokken waarna een berger de vrachtwagen kon wegslepen. Het overige wegverkeer kon na enig oponthoud gewoon door rijden.

Motorrijder en bestelauto botsen

PROVINCIALE WEG N366 Bij een verkeersongeval op de N366 raakte vrijdagmorgen een 51-jarige motorrijder uit Delfzijl gewond. Een 28-jarige automobilist uit Stadkanaal reed vanaf de Exlooerweg de N366 op. Hierbij zag hij de motorrijder te laat. De 51-jarige probeerde een aanrijding te voorkomen en remde krachtig. Hij kwam met zijn motorfiets ten val en gleed tegen de voorzijde van de bestelauto. De motorrijder werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar kon deze na controle weer verlaten. Zowel de auto als de motor raakte beschadigd en werd afgesleept door een berger. De brandweer is ter plaatse geweest om het wegdek schoon te spuiten. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vingervlugge oplichter

HAREN Een onbekende man heeft vrijdagmiddag door middel van een vingervlugge wisseltruc een medewerkster van een bakkerij aan de Rijksstraatweg weten op te lichten. De man wilde zijn bankbiljetten ruilen voor bankbiljetten met een bepaalde letter in het biljetnummer. Tijdens het wisselen heeft de verdachte 300 euro buit weten te maken. De politie beschikt over het volgende signalement van de verdachte: getinte huidskleur, ongeveer 30 a 35 jaar oud, tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en een stevig postuur. De man droeg een donkerblauw vest met een donkere jas er over. De politie waarschuwt mensen oplettend te zijn bij dergelijke wisseltrucs. Vertrouwt u het niet, bel dan 0900-8844 (lokaal tarief) en probeer zoveel mogelijk kenmerken (personen of vervoersmiddelen) te onthouden.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag in de Nieuwe Ebbingestraat een 37-jarige Groninger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had geprobeerd om head-sets te verkopen op straat. De verdachte bekende dat hij de head-sets had gestolen bij een winkel aan de Vismarkt. De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. De gestolen spullen zijn door de agenten terug gebracht naar de winkel. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewonde na aanrijding op rotonde

HOOGEZAND Een 18-jarige vrouw uit Hoogezand is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de rotonde van de Meint Veningastraat met de Gorechtlaan. Een 45-jarige automobiliste uit Kielwindeweer reed op de rotonde toen de bromfietster overstak. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige werd door de ambulance met letsel aan haar elleboog naar de dokterspost gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie rolt hennepkwekerij op in schuur

BOURTANGE De politie heeft vrijdagmiddag in een schuur aan de 2e Pallertweg een hennepkwekerij opgerold. Agenten reageerden op een melding van de oude bewoner van het pand. Tijdens het ophalen van een aantal spullen had hij de hennepkwekerij in zijn voormalige woning aangetroffen. Agenten troffen in de schuur een professionele hennepkwekerij aan met 938 hennepplanten. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur werden in beslag genomen en werden in overleg met de officier van justitie vernietigd. Medewerkers van Enexis constateerden dat er met de meterkast was geknoeid. Deze werd ook in beslag genomen. De politie doet onderzoek.

Bromfietser gewond na aanrijding

VEENDAM Een 18-jarige inwoner uit Wildervank is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man reed op zijn bromfiets over de parallelweg van het Beneden Oosterdiep. Op de kruising met de Somerlustweg verleende hij geen voorrang aan een 40-jarige automobilist die voor hem van rechts kwam. De bestuurder van de personenauto kon een aanrijding niet voorkomen en reed tegen de bromfietser. Deze kwam hierdoor ten val. Het slachtoffer werd met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets is veilig gesteld aan het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op de A7 ter hoogte van de afrit Stadspark een 32-jarige man uit Nuth aangehouden. De bestuurder had even daarvoor op de snelweg ter hoogte van Marum een aanrijding veroorzaakt en was doorgereden. Na een blaastest op straat bleek dat de man vermoedelijk teveel alcohol had gedronken. Na een ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,60 promille (700 ug/l) in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de alcomobilist ingenomen. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Nacht van Winschoten verloopt rustig

WINSCHOTEN De nacht van Winschoten is vrijdagnacht rustig verlopen. De politie had extra personeel ingezet. Er werden twee verdachten aangehouden. Eén keer voor mishandeling en één keer voor het opgeven van een valse naam. Deze verdachten krijgen een proces-verbaal. Surveillerende agenten constateerden een aantal overtredingen in het verkeer. De politie schreef bekeuringen voor onder andere een lekke uitlaat (2x), verlichting (2x), overschrijding snelheid (4x), gladde banden (2x) en het niet rijden op een verplicht bromfietspad. De politie is tevreden over het verloop van de nacht.

Op de vlucht na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 24-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Delfzijl aangehouden voor hun betrokkenheid bij een aanrijding. Agenten reageerden op een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden in de Oude Ebbingestraat. Ter plaatse troffen zij twee beschadigde voertuigen aan. De bestuurder van één van de autos had geen voorrang verleend aan een 27-jarige automobilist uit Groningen. Een getuige had gezien dat de inzittenden van de auto waren weg gelopen in de richting van de grote Markt. Op aanwijzing konden agenten even later de twee Delfzijlsters aanhouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De identiteit van de andere twee inzittenden zijn bij de politie bekend. Beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd dat ze afgesleept moesten worden door een berger. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en naar de overige twee verdachten.

Vernieler van wc aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht aan de Haddingestraat een 28-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een toiletpot in een horecagelegenheid aan het A-kerkhof vernield te hebben. Agenten zagen drie mannen die een woordenwisseling met elkaar hadden. Twee van hen bleken werknemers te zijn van de horecagelegenheid. Zij waren de Groninger na het ontdekken van de vernieling gevolgd. De Stadjer is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Hij verzetten zich tijdens zijn aanhouding. De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden voor inbraak

SAPPEMEER De politie heeft vrijdagnacht twee jongens (21 en 18 jaar) uit Hoogezand-Sappemeer aangehouden op verdenking van inbraak. Agenten reageerden op een melding dat de twee knapen een toegangsdeur van een voormalig bankgebouw aan de Noorderstraat hadden ingetrapt. Een getuige zag de jongens het pand binnen gaan. De twee verdachten werden in het leegstaande pand aangetroffen. Het duo werd voor nader onderzoek in een cel ingesloten. De politie doet onderzoek.

Stadjer zorgt voor overlast

GRONINGEN Een 49-jarige inwoner uit Groningen heeft vrijdagnacht voor behoorlijk wat overlast gezorgd. Hij veroorzaakte geluidsoverlast door te schreeuwen en luide muziek te draaien in zijn woning aan de Loopplank. Gewaarschuwde agenten probeerden met de bewoner in gesprek te gaan maar de Stadjer reageerde agressief in hun richting. Hij probeerde de agenten te slaan. Na verschillende keren te hebben gewaarschuwd besloten de agenten de man mee te nemen naar het politiebureau. Hij werd voor ontnuchtering ingesloten. Vandaag mag de man het politiebureau, met een bekeuring op zak, weer verlaten.

Groningers in bezit van harddrugs

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Groninger binnenstad twee personen aangehouden voor het bezit van harddrugs. Een 22-jarige man uit Groningen liep in een horecagelegenheid in de Poelestraat tegen de lamp. De man werd gefouilleerd nadat het alarmpoortje was afgegaan. In de jaszak van de Groninger werd drugs gevonden. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.

Ook op Carolieweg werd een 25-jarige Groninger aangehouden voor drugs bezit. De man had even daarvoor op de Grote Markt drugs aangeboden. Op basis van het signalement kon de verdachte worden aangehouden. Ook hij was in het bezit van harddrugs. De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten.

Inbrekers overlopen

SELLINGEN In Sellingen zijn vrijdagnacht twee bewoners slachtoffer geworden van woninginbraak. Bij een woning aan de Dorpsstraat hoorde de bewoonster stemmen en voetstappen. Toen zij ging kijken zag ze twee jongens in haar huis. De knapen gingen er via de voordeur vandoor. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. Ook de bewoners van een woning aan de Westerkamp kregen ongewenst bezoek. Agenten reageerden op een melding van glasgerinkel. Een ruit van de woning bleek verbroken te zijn. Ook hier is nog onbekend wat er is gestolen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide woninginbraken.