Politie Midden- en West Brabant

Agressieve hond valt vrouw op camping aan

Baarle-Nassau , 16-07-2011 o Politiemensen hebben vrijdagmiddag (15 juli) op een camping aan de Heimolen een valse hond, een Mechelse Herder, die een 50-jarige vrouw uit Alphen had gebeten, dood geschoten. De agenten besloten hier toe omdat de hond het ambulancepersoneel en de eigenaar van de hond aanviel.

Het slachtoffer was, nadat ze was gebeten door de vals geworden hond, in een schuur in een aanhangwagen gevlucht. Brandweerpersoneel en verpleegkundigen van de ambulancedienst konden niet bij het slachtoffer komen omdat de hond haar als het ware bewaakte. Zodra er mensen bij de vrouw in de buurt kwamen, werden ze door het dier aangevallen. De hond was twee dagen geleden als waakhond aangeschaft.

Terwijl agenten belden met een dierenarts om die met een
verdovingspistool te laten komen, kwam de hond dreigend op het ambulancepersoneel en de eigenaar afgestormd. Hierop hebben de agenten, met toestemming van de eigenaar, besloten om de hond met hun
dienstpistool neer te schieten en af te maken. Vervolgens kon het slachtoffer uit haar benarde positie worden bevrijd, waarna zij door de ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het slachtoffer, een 50-jarige vrouw uit Alphen, bleek drie bijtwonden te hebben. Voor haar is slachtofferzorg in kennis gesteld.


Laatst gewijzigd 16-07-2011 11:48 | © Regio Midden en West Brabant |