Politie Gelderland-Zuid

Stenengooier aangehouden

Nijmegen, 16-07-2011 o Een 54-jarige Nijmegenaar is vrijdagavond in de wijk Bottendaal aangehouden op verdenking van vernieling. Een vrouw zag hoe hij stenen gooide op het dak van een auto. De aanhouding van de verdachte verliep niet eenvoudig.

Rond 21.15 uur parkeerde een automobiliste haar auto in de wijk Bottendaal. Haar bijrijdster stapte uit, zij bleef in de auto. Ze hoorde een harde klap op het dak. De bijrijdster kwam teruglopen naar de auto en zag hoe een man vanuit een flatwoning stenen op de auto gooide. Ze bleef voor het portiek staan en belde de politie.

Omdat er niemand uit de flat was gekomen, moest de verdachte nog binnen zijn. Hij weigerde echter de deur open te doen. Na toestemming van de Hulpofficier van Justitie werd de deur geforceerd om de flatwoning binnen te gaan en de verdachte aan te houden. De verdachte werd verteld dat hij werd aangehouden op verdenking van vernieling. Hierop ging hij door het lint. Hij weigerde mee te werken aan zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij, nadat er versterking van nog twee agenten was gekomen, aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van vernieling. De verdachte ontkent stenen gegooid te hebben en herinnert zich niets van het voorval. Hij is na verhoor heengezonden. De zaak wordt verder onderzocht.

(11)

Laatst gewijzigd 16-07-2011 12:10 | © Regio Gelderland-Zuid |