Politie Drenthe

Zaterdag 16 juli 2011

Provincie Drenthe, 16-07-2011

Mannen aangehouden wegens diefstal auto

ASSEN Agenten hebben vrijdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto aan de Mesdagstraat. De mannen (33 jaar uit Groningen en 33 jaar uit Assen) zijn aangehouden in een woning aan de Tooropstraat in Assen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhouding wegens winkeldiefstal

EMMEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou aftershave hebben gestolen uit een supermarkt aan de Weerdingerstraat in Emmen. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Een omstander werd tijdens de aanhouding door de verdachte in het gezicht geslagen. Deze persoon doet aangifte. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Onderzoek naar brand zendtoren Hoogersmilde

HOOGERSMILDE Vrijdagmiddag heeft een brand gewoed in de zendtoren in Hoogersmilde. Halverwege de middag stortte een deel van de toren in. Gelukkig waren er geen menselijke slachtoffers als gevolg van de brand. Wel raakte een paard licht gewond. Rond middernacht is het sein brand meester gegeven. Een gebied rondom de toren is afgezet, uit oogpunt van veiligheid en vanwege politieonderzoek. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Zodra het sein veilig wordt gegeven, zullen medewerkers van de Forensische Opsporing technisch onderzoek verrichten op de plaats van het incident.