Nieuwsuur


16-07-2011
Wat ging er fout met de zendmasten?
Het bovenste deel van de zendmast in Hoogersmilde stortte gisteren in nadat er een brand was uitgebroken op zo'n honderd meter hoogte. Ook in de zendmast van Lopik woedde brand. Alle apparatuur werd daarop uitgeschakeld. Daardoor kon een groot deel van Nederland geen radio en televisiezenders via de ether ontvangen.

Wat ging er fout met de zendmasten? In Nieuwsuur het laatste nieuws.

Langdurige zorg kan goedkoper
Het kabinet wil dat elke zorg-euro zo efficiënt mogelijk wordt besteed. Daarom vindt zorgondernemer Hans van Putten het onbegrijpelijk dat de grote AWBZ-instellingen, zoals bijvoorbeeld verpleeghuizen, nu ontzien worden bij de bezuinigingen.

Op grond van zijn eigen ervaringen met inmiddels 100 kleinschalige wooninitiatieven denkt Van Putten dat er makkelijk een half miljard of meer bezuinigd kan worden in die grote organisaties.

Maarten Zeegers over Syrië
NRC-medewerker Maarten Zeegers woonde ruim 2 jaar in Damascus, Syrië, tot hij plots het land werd uitgezet. Nieuwsuur spreekt vanavond met hem over de omstandigheden waaronder hij Syrië is uitgezet en over de huidige situatie in Syrië. Het was daar gisteren een van de bloedigste dagen tot nu toe.

Presentatie: Twan Huys en Herman van der Zandt

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Locatie moslimgraven bekend
Acht banken gezakt voor stresstest
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Zondag: 22.00-22.10
Herhaling na middernacht