Kids Play Day in Staatsliedenwijk Almere


ALMERE, 20110711 -- Er is hier niets te doen! We vinden de wijk saai! Zomaar wat kreten van 3 meiden Olachi, Mirella en Michelle uit de Staatsliedenwijk. Om hier wat aan te doen hebben ze een zeskamp opgezet voor kinderen van 6-13 uit de Staatsliedenwijk. Zaterdag 16 juli 2011 om 14:00 uur is het dan zover en worden de kinderen uitgedaagd voor een actieve middag! Er zal een sprinkussen aanwezig zijn voor de allerkleinsten en natuurlijk is er aan wat lekkers en drinken gedacht. Dit alles vindt plaats op het grote grasveld achter Het Baken Stad/Churchillweg.

Olachi, Mirella en Michelle, 3 enthousiaste meiden van verschillende basisscholen vlakbij de wijk, zijn zelf met het idee voor een zeskamp gekomen en hebben dit met ondersteuning van de buurtcoach opgezet. Ze willen de kinderen van de wijk bijelkaar brengen en zo door middel van sport en spel de mogelijkheid te geven om elkaar te leren kennen én samen plezier te hebben. Ze zien dan ook erg uit naar zaterdag 16 juli en nodigen de kinderen uit de wijk van harte uit!

 ‘Kan Wél!’ helpt via de buurtcoach jongeren die ideeën hebben om hun buurt leuker, veiliger of socialer te maken. Met als belangrijkste insteek:  de jongere is zélf verantwoordelijk voor het project. Het gevolg daarvan is dat de jongere vaardigheden leert, drempels overwint, betrokken is en uiteindelijk zélf trots kan zijn op het resultaat. De gemeente Almere heeft het initiatief genomen om ‘Kan Wél!’ in te schakelen in de Staatsliedenwijk, in het kader van de aanpak 40+ wijken.

Inmiddels zijn er meerdere succesvolle projecten door jongeren verwezenlijkt. Activiteiten die de betrokkenheid van jongeren bij hun buurt bevorderen en laten zien dat ze actief, positief en creatief zijn. 





Ingezonden persbericht