Ingezonden persbericht


Nijmegen, 13 juli 2011

P E R S B E R I C H T

BINNENSTAD TIJDENS VIERDAAGSEFEESTEN GOED BEREIKBAAR

Nijmegen staat van zaterdag 16 t/m vrijdag 22 juli in het teken van de 42e Vierdaagsefeesten en 95e Vierdaagse Afstandsmarsen. De festiviteiten brengen een geweldige drukte en enkele ingrijpende verkeersmaatregelen met zich mee. Het is daarom verstandig om in deze week de auto thuis te laten en met het openbaar vervoer of op de fiets naar Nijmegen te komen. De Stichting Vierdaagsefeesten doet er samen met de gemeente Nijmegen alles aan om de binnenstad bereikbaar te houden. De winkels zijn namelijk gewoon open, er is van allerhande programmering en de terrassen heten de bezoekers van harte welkom.

Met de nachtbus naar huis
Gedurende de hele week rijden er extra bussen. Het openbaar vervoer in en rond Nijmegen is bijna 24 uur per dag in touw. Vanaf de eerste tot en met de laatste nacht rijden er aansluitend op de reguliere diensten tussen 01.00 en 03.00 uur extra bussen om feestgangers naar huis te brengen. Let wel op: in deze nachtbussen is de OV-chipkaart niet geldig. Er zijn speciale kaartjes te koop bij de voorverkooploketten op het stationsplein. Bussen rijden deze week niet door de binnenstad. Halteplaatsen zijn net buiten de centrumring en bij het station.

NS laat extra treinen rijden
De NS laat de hele week extra (lange) treinen rijden van en naar Nijmegen. Zo rijden er nachttreinen tussen Nijmegen en 's Hertogenbosch, Arnhem en Utrecht. Ook rijdt er op de wandeldagen een extra nachttrein vanuit Zwolle naar Nijmegen.

Speciaal voor wandelaars en feestvierders biedt de NS een 4Daagse-retour aan. Het kaartje is geldig op de trajecten Wijchen-Nijmegen, Dukenburg-Nijmegen, Lent-Nijmegen, Elst-Nijmegen en Arnhem Zuid-Nijmegen. Alle informatie over het NS-aanbod tijdens de Vierdaagse is te vinden op www.ns.nl/evenementen, onderdeel 'Vierdaagse 2011'.

Volop stallingsmogelijkheden voor de fiets
Wie met de fiets of bromfiets naar de stad komt, kan terecht in een van de vele bestaande en extra fietsenstallingen. Het is namelijk om veiligheidsredenen niet toegestaan om in bepaalde gebieden in de binnenstad fietsen of bromfietsen te stallen. Veel fietsklemmen zijn voor de duur van de Vierdaagsefeesten verwijderd. Voor bezoekers van de Vierdaagsefeesten zijn daar ruime en bewaakte stallingsmogelijkheden voor in de plaats gekomen: op de Bisschop Hamerstraat, in parkeergarage Mariënburg, aan de Waalkade (passantenhaven), op de Naussausingel, bij parkeerplaats De Oude Stad aan de Voorstadslaan, bij het NS station en aan de St. Jorisstraat.

Taxi gaat voor kwaliteit
Voor taxi's zijn in- en rondom de binnenstad tijdelijke serviceplaatsen ingericht. Deze zijn te vinden op de Doddendaal, Bisschop Hamerstraat, Van der Brugghenstraat, Smetiusstraat en bij het NS station. De standplaats op de Bisschop Hamerstraat is alleen beschikbaar voor taxi's die zijn aangesloten bij de Vereniging Keurmerk Taxi Nijmegen. Deze taxi's staan garant voor kwaliteit en transparantie voor de klant. Ze zijn herkenbaar aan een sticker met de opdruk Kwaliteitstaxi Nijmegen.

Veel extra parkeerplaatsen
Wie ondanks alle voorzieningen toch besluit met de auto naar de stad te komen, kan deze het best parkeren bij een van de transferia: Jonkerbosplein-Neerbosscheweg (ter hoogte van NXP) en het transferium bij de Ovatonde (N325). Parkeren kost hier tien euro, inclusief een retourtje met de bus naar het centrum voor vier personen. Extra parkeermogelijkheden rond het centrum zijn er verder beschikbaar in de uiterwaarden bij Lent (ter hoogte van Habana aan de Waal), bij de St. Maartenskliniek, parkeergarage Winkelcentrum Dukenburg, Woonboulevard Wijchenseweg, het Triavium en P+R station Lent. Vanuit deze plaatsen rijdt regulier openbaar vervoer naar de binnenstad. Alle informatie over bereikbaarheid van het centrum is te vinden op internet: www.vierdaagsefeesten.nl. Klik op 'Bereikbaarheid'.

EINDE PERSBERICHT