Ingezonden persbericht

Eerste namen bekend voor de-Affaire

Festival de-Affaire - 16 t/m 22 juli 2011 - Valkhofpark, Nijmegen

Van 16 tot 22 juli 2011 is het prachtige Valkhofpark weer de plek bij uitstek om muziek te ontdekken. De eerste zeven namen voor de zeven mooiste dagen van het festivalseizoen zijn bekend gemaakt: Avi Buffalo, The Black Atlantic, The Books, C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra, The Duke & The King, Edward Sharpe & the Magnetic Zeros, Eskmo.

Het is het vijfentwintigste jaar dat de-Affaire plaatsvindt en om dit alvast te vieren houdt de-Affaire een openbare receptie op zondag 3 april in de voormalige pershal van de Gelderlander. Van 16:00 tot 20:00 zijn er optredens van Eva Almagor, Nyk de Vries, Kurpers-Hoek en Collin Hoeve.

Habana presenteert: Schommelen op Zondag - zondag 3 april - pershal de Gelderlander, Nijmegen

Eerste namen voor festival de-Affaire:

Avi Buffalo
Zanger/gitarist Avigdor Zahner-Isenberg en zijn gevolg brachten een van de meest verrassende debuutalbums van 2010 uit, bezaaid met prachtige folk/pop-pareltjes.

The Black Atlantic
Dit fijn besnaarde Groningse gezelschap maakte indruk met hun debuutplaat ' Reverence for Fallen Trees'. Hun agenda is rijkelijk gevuld met shows over de hele wereld.

The Books
Het New Yorkse duo Nick Zammuto (gitaar/zang) en Paul de Jong (cello) gaat veelzijdig te werk: knisperende electronica, vuige beats, popliedjes en stemsamples vliegen je om de oren.

C.W. Stoneking and his Primitive Horn Orchestra
C.W. Stoneking is verdwaald in de jaren '20 en '30, en dat hoor je in zijn ratjetoe aan stijlen, zoals vooroorlogse countryblues, hillbilly, jazz, calypso en andere folklore.

The Duke & The King
Deze vijfkoppige band, onder leiding van Simone 'The Duke' Felice en Robert 'The King' Burke, maakt muziek alsof Neil Young aan het jammen is met Marvin Gaye: onmogelijk, maar waar.

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Deze vrolijke hippies waren een van de grote verrassingen van Lowlands 2009. Vanavond keren ze voor het eerst weer terug op Nederlandse bodem. Schoenen uit, bloem in je haar en dansen maar!

Eskmo
Muzikant/producer Eskmo debuteerde op het Ninja Tune label, en maakt frisse electronica en dubstep met behulp van o.a. zijn sleutelbos, bierflesjes en zijn huissleutels.