Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nijmegen, 28 juni 2011

Straattheaterfestival tijdens Vierdaagsefeesten Nijmegen

Tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen wordt een driedaags straattheaterfestival gehouden op "De Deining". Deze nieuwe locatie tussen het Labyrint en de rotonde bij de voormalige hoogwatersteiger aan de Waalkade biedt op woensdag, donderdag en vrijdag een gevarieerd programma van muzikale, acrobatische en humoristische straattheater acts uit binnen- en buitenland. Reeds bevestigde internationale namen zijn Bobarino Gravittini (USA), The Fartsos (USA), Torch Michael (BE) en Noah Chorny (DE). Van eigen bodem komen Radio Barkas, Sulky M1, Hully Gully, TV Wartburg en The Slampampers.

"De Deining" is een nieuwe festivallocatie op de Vierdaagsefeesten. Naast het driedaagse straattheaterfestival is er de hele week een gevarieerd culinair aanbod. Tapas van Cantina Mobilé, verse vis, de lekkerste kaasfondue van Nederland of geniet van de Paella of andere lekkernijen terwijl u een rondje maakt in de draaimolen van La Molina. Deze culinaire verrassingen, de sfeervol aangeklede terrasjes met uitzicht op de Waal en het bonte gezelschap van straattheaterartiesten, maken "De Deining" tot de favoriete ontmoetingsplek waar eten, drinken en theater hand in hand gaan.

De organisatie van "De Deining" is in handen van creatief organisatiebureau De Schoenfabriek (o.a. Loco Loco Discoshow) uit Nijmegen. Zij hebben de ambitie uitgesproken om het festival de komende jaren verder te laten groeien, waarbij er in de toekomst alle dagen van de Vierdaagsefeesten een straattheaterprogramma zal zijn. Het ACBN is hierbij een belangrijke partner.

U kunt "De Deining" bezoeken op zaterdag 16 juli t/m vrijdag 22 juli, dagelijks vanaf 18.00 uur. Als op woensdag de Vierdaagse wandelaars over de Waalkade lopen, kunt hier al vanaf 12.00 uur terecht Het Straattheaterprogramma start op woensdag 20 juli, donderdag 21 juli en vrijdag 22 juli vanaf 20.00 uur. Locatie is de Waalkade tussen Labyrint en rotonde en de toegang is gratis.

Meer informatie over het festival is te vinden op www.deiningfestival.nl

/ / / / EINDE PERSBERICHT / / / /



Ingezonden persbericht