Ingezonden persbericht


Persbericht
Zwartsluizer Zaterdagen 2011

Zwartsluizer Zaterdagen 2011

De Zwartsluizer Zaterdagen zijn weer in aantocht en de organisatie kan bijna niet wachten tot het zover is. Net als voorgaande edities zijn er ook dit keer weer zeven Zwartsluizer Zaterdagen gepland, ieder met een eigen thema.

Het wordt steeds beter!
De Zwartsluizer Zaterdagen raken al helemaal ingebed in het jaarprogramma van Zwartewaterland. Er zijn toeristen die speciaal in de zomer de zaterdag in hun route opnemen 'omdat we zeker weten dat er dan iets gezelligs te doen is'. De organisatie van de Zwartsluizer Zaterdagen heeft ook dit keer weer een aanbod weten samen te stellen rond zeven thema's. Er zijn bekende onderdelen, maar er is ook gekeken naar nieuwe programmaonderdelen.

Zaterdag 16 juli wordt er afgetrapt met een Korendag. In de Hervormde Kerk is een optreden van het koor 'Scheppingsgave' uit Emmeloord dat onder leiding staat van Ronny Weijs en begeleidt zal worden door pianist Karel van de Berg.

In diezelfde kerk zal het dubbelduo Janny van der Steeg en Tiny Ebbinkhuysen (sopranen) en Jeannette Kuper en Lian van der Steeg (alten) een concert geven. Zij worden begeleid door Ronny Weijs op de piano.

De Kolksluuszangers geven die dag vanaf 16.30 uur ter hoogte van Banketbakkerij Ekkelenkamp een optreden. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er in de Kerkstraat een Kunstmarkt.

Andere thema's deze zomer zijn: de zomerfair, visserij, water, high tea, van eigen bodem en sport.

Streekevenementen verzorgt weer de braderie tijdens de Zwartsluizer Zaterdagen. Standhouders kunnen zich nog steeds opgeven voor de braderie via de site van de Zwartsluizer Zaterdagen.

Volledig programma
Het volledige programma van de Zwartsluizer Zaterdagen is te vinden op www.zwartsluizerzaterdagen.nl.