NCRV

ZomerNachten: musicalster Pia Douwes

Ingezonden door NCRV op 29 juni, 2011 - 15:43



zaterdag 16 juli 2011 - 00:02 uur
Zender:
Radio 1

Vrijdag 15 / zaterdag 16 jul

Musicalster Pia Douwes maakt in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli een eigen radioprogramma in de serie ZomerNachten op Radio 1. Hoe zij de anderhalf uur durende live-uitzending invult, is helemaal aan haar. Pia Douwes: "Ik wil altijd blijven leren, nieuwe dingen ontdekken, kijken of ik mijn grenzen kan verleggen. Daarom besloot ik ruimte te maken in mijn agenda voor dit programma." Douwes debuteerde in 1986 in de musical Cats. Na Fantine gespeeld te hebben in Les Misérables werd ze naar Wenen gehaald om daar de titelrol te spelen in hun musical Elisabeth. Een rol die haar in Oostenrijk tot een wereldster maakte. Andere hoofdrollen die Pia Douwes vertolkte, waren bijvoorbeeld in de musicals Evita, Drie Musketiers en Cabaret.

Televisiekijkers kennen Douwes als panellid en coach in de reeks Op zoek naar..., waarin de AVRO-televisie op zoek ging naar hoofdrolspelers voor musicals als Evita, Mary Poppins en Zorro.

Afgelopen seizoen was ze te zien als Killer Queen in de Queen-musical We will rock you. Daarna kroop ze als actrice in de huid van operadiva Maria Callas. Haar vertolking van Callas in het theaterstuk Master Class ziet ze als één van de hoogtepunten uit haar carrière.

Het NCRV-programma ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma's doordat er géén presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli tot en met 26 augustus.

Andere gastheren/gastvrouwen in deze reeks ZomerNachten: Duncan Stutterheim, oprichter en directeur van ID&T Jules Tielens, psychiater
Jan Luiten van Zanden, economisch historicus
Agnes Jongerius, voorzitter FNV
Petra de Jong, directeur NVVE
Marcel Kurpershoek, ambassadeur Polen
Johan Derksen, hoofdredacteur Voetbal International Programma:
ZomerNachten
Foto:
ZomerNachten - Pia Douwes
Website:
http://zomernachten.ncrv.nl