Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-07-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 16 juli
Radio 1 - 11.04 uur

RITA VERDONK TE GAST BIJ TROS KAMERBREED

In TROS Kamerbreed deze zomer elke week een gesprek met één gast. Met mensen die jarenlang elke dag op het Binnenhof rondliepen, maar de politiek nu van enige afstand volgen. Gesprekken over de huidige politiek-maatschappelijke ontwikkelingen en over een leven nà de politiek.

In de uitzending van TROS KAMERBREED van zaterdag 16 juli is Rita Verdonk te gast.

In 2003 werd ze voor de VVD minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Ze werd ongekend populair, verloor op een haar na de strijd om het lijsttrekkerschap van Mark Rutte, kreeg ruzie met de VVD en richtte haar eigen partij op: Trots op Nederland. Bij de verkiezingen van vorig jaar wist ze niet voldoende stemmen te halen voor een zetel in de Tweede Kamer. Haar partij is echter wel in verschillende gemeentes vertegenwoordigd met tientallen raadsleden en in Den Helder en Alkmaar maakt Trots deel uit van het college van B&W.

Rita Verdonk heeft een eigen onderneming opgezet voor advies, coaching en lezingen. Daarnaast is ze natuurlijk nog actief voor Trots op Nederland.

Hoe heeft ze het afgelopen jaar beleefd; hoe kijkt ze aan tegen het gedoogkabinet en de plannen van de regering en hoe ziet ze haar eigen politieke toekomst en die van Trots op Nederland? Daarover praten Kees Boonman en Margriet Vroomans tussen 11.00 en 12.00 uur op Radio 1 uur met Rita Verdonk.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.