Ingezonden persbericht


Persbericht
Zwartsluizer Zaterdagen 2011
Korendag

Prachtige korentraditie in Zwartsluis

Binnen de muziek vormen de koren een heel eigen onderdeel. Of het nu gaat om pop, gospel of klassiek, het koor vormt de hoofdstem. En het lijkt wel of er voor koren geen grens is in mogelijkheden en onmogelijkheden: a-capella, kerkkoren, popkoren, piratenkoren, visserkoren, mannenkoren, vrouwenkoren, kinderkoren, gemengde koren en zelfs kolderieke koren. Een dag waarin koren centraal staan past bij de Zwartsluizer Zaterdagen; Zwartsluis kent zelf immers een prachtige korentraditie!

Veel zang!
Een korendag zou bijna vergist worden met een Korenslag, maar in tegenstelling tot het eerder wel populaire EO-programma 'Korenslag' hoeven de koren tijdens de Zwartsluizer Zaterdag geen pittige opdrachten te vervullen en geen onderlinge strijd met elkaar aan te gaan. Het gaat er niet om wie het beste koor is, het gaat er om dat publiek en zangers genieten van een prachtige Korendag!

Zaterdag 16 juli 2011 zal er dan ook veel gezongen worden. In de Hervormde Kerk is een optreden van het koor 'Scheppingsgave' uit Emmeloord dat onder leiding staat van Ronny Weijs en begeleidt zal worden door pianist Karel van de Berg.

In diezelfde kerk zal het dubbelduo Janny van der Steeg en Tiny Ebbinkhuysen (sopranen) en Jeannette Kuper en Lian van der Steeg (alten) een concert geven. Zij worden begeleid door Ronny Weijs op de piano.

De Kolksluuszangers geven die dag vanaf 16.30 uur ter hoogte van Banketbakkerij Ekkelenkamp een optreden. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er in de Kerkstraat een Kunstmarkt.

Volledig programma
Het volledige programma van de Zwartsluizer Zaterdagen is te vinden op www.zwartsluizerzaterdagen.nl.