Eerste GT3-seizoenszege van Paul van Splunteren op Paul Ricard: "We zijn terug op ons niveau!"

Le Castellet (F) 17 juli 2011) - Paul van Splunteren en zijn teamgenoot Maxime Soulet hebben geduld moeten tonen, maar tijdens de vierde meeting van het FIA GT3 European Championship 2011 op het Franse circuit Paul Ricard is de eerste seizoenszege een feit. Nadat het duo in de eerste race vanwege een straf voor een te korte pitstop hun tweede positie kwijtraakte, was het een dag later in race twee wel raak. Met een schitterende zege bewees de Eindhovense Porschedealer dat hij kan terugvechten.

In de eerste race op zaterdag reed Paul van Splunteren de Porsche op een tweede positie de pitstraat in voor de reguliere pitstop. Nadat Maxime Soulet het stuur had overgenomen en op weg leek naar een podiumplaats kreeg het team enkele ronden later een flinke teleurstelling te verwerken. Soulet kreeg een stop & go penalty en moest de pits weer inkomen. "Het was mijn eigen fout, ik ben bij de pitstop te kort stil blijven staan", gaf Soulet na de race eerlijk toe. Een vijfde positie was na het inlossen van de straf het maximaal haalbare.

In de tweede race reed Soulet de eerste stint en uiteraard was hij gebrand op een goed resultaat. Daar slaagde hij prima in, want hij bracht de Porsche voor de rijderswissel binnen op een tweede positie. "De auto voelde meteen goed aan en ik kon al snel het gat naar de leider in de race dichtrijden," vertelde een tevreden Van Splunteren. "In mijn vierde ronde kon ik de leiding overnemen en met nog ongeveer 12 minuten te rijden en een superauto in handen wist ik dat een zege mogelijk was. Maar we kregen nog even de schrik te pakken toen ik over iets heenreed dat op de baan lag. Het team zag het gebeuren en was bang voor schade, maar ik kon de Porsche met stabiele rondetijden blijven besturen en reed zo naar ons eerste overwinning van het seizoen."

De Porschedealer is blij dat het team en de rijders de moed nooit hebben opgegeven: "Ik heb altijd onderstreept dat we moesten blijven werken, zelfs al leek onze positie op een bepaald ogenblik heel moeilijk. Iedereen zal wel zijn twijfels gehad hebben, maar we hebben als één team gereageerd en zijn blijven werken. Dat resulteert vandaag in een zege, een bijzonder welverdiende zege. De wagen was top, de samenwerking tussen Maxime en mezelf was perfect, het team werkte weer uiterst professioneel en dan krijg je dit resultaat."

De volgende ronde van het FIA GT3 European Championship 2011 vindt op 20 en 21 augustus plaats op de Slovakia Ring in Slowakije.

Uitslag GT3 race 7, zaterdag 16 juli 2011
Paul Ricard, Frankrijk
1. N. Mayer-M. - A. von Thurn & Taxis Lamborghini Gallardo 27 ronden
2. F. Leo - F. Castellacci Ferrari 458 Italia + 0.02
3. J. Demay - D. Lunardi Audi R8 LMS + 0.02
5. P. Van Splunteren - M. Soulet (NL/B) Porsche 911 GT3-R + 0.15

Uitslag GT3 race 8, zondag 17 juli 2011
Paul Ricard, Frankrijk
1. P. Van Splunteren - M. Soulet (NL/B) Porsche 911 GT3-R 27 ronden
2. G. Lesoudier - M. Martin Aston Martin DBRS9 + 0.09
3. E. Ide - G. Franchi Audi R8 LMS + 0.22

Stand in kampioenschap (onder voorbehoud):
1. F. Leo - F. Castellacci 79 pts (1 zege)
2. E. Ide - G. Franchi 75 pts (2 zeges)
3. E. Sandström - A. Al Faisal 73 pts (1 zege)
12. P. van Splunteren - M. Soulet (NL/B) 36 pts (1 zege)



Ingezonden persbericht