Ingezonden persbericht


Nijmegen, vrijdag 8 april 2011

P E R S B E R I C H T

Negentiende editie Gevelconcert 'Kiek duir, stof in je huir'

Goede tradities moet je in ere houden. Daarom zijn we als organisatie van de Vierdaagsefeesten blij te kunnen melden dat het traditionele Gevelconcert, ondanks de asbestproblemen in de Waagh, doorgaat. Onder het motto 'Kiek duir, stof in je huir' maken de muzikanten van de diverse dweilorkesten er weer een op-en-top Nijmeegs feestje van.

In nauw overleg met Stichting Het Gevelconcert is de Vierdaagsefeesten tot een gewijzigde opzet gekomen. Dit jaar is het vanwege de asbestproblemen in de Waagh helaas niet mogelijk de gevel en trappen van het gebouw te gebruiken. Daarom wordt het podium van de Grote Markt uitgebreid met een catwalk. De charme die de Waagh bood, doordat muzikanten van boven naar beneden te bewonderen waren, gaan we met dit uitgebreide podium zeker benaderen.

Om de bezoekers in de goede sfeer te brengen draait voorafgaand aan het Gevelconcert - van 20.00 tot 22.00 uur - DJ Funkyz. Hij zorgt er, met een leuke mix van de grootste hits uit de jaren 70, 80, 90 en hedendaagse toppers, voor dat niemand op de Grote Markt stil staat. Om 22.30 uur blazen de muzikanten van de diverse dweilorkesten het publiek weer ouderwets omver.

Gevelconcert: zondag 17 juli van 22.30 tot 00.00 uur. Vierdaagsefeesten 2011: van 16 tot en met 22 juli.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht