Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
9 juni 2011

Inschrijving DrakenbootFestival van start
Groots waterspektakel in de Piushaven op 17 juli

Op zondag 17 juli vindt het grootste waterspektakel van Tilburg en omstreken plaats: het DrakenbootFestival. Studentenroeivereniging Vidar organiseert dit spektakel samen met StuGood.org (Tilburg Student Portal). Met steun van Piushaven Levend Podium willen zij voor alle Tilburgers een sportief verbindend evenement neerzetten. Verschillende teams nemen het tegen elkaar op in drakenboten en maken over 200 meter uit wie er met de winst vandoor gaat. Iedereen kan een DreamTeam samenstellen; bedrijven, verenigingen, studenten, wijken, maar ook een familieboot is mogelijk. Live muziek speelt langs het water.

Drakenboot
Het drakenbootvaren is een eeuwenoude Chinese sport, meer dan 2.000 jaar geleden als vruchtbaarheidsritueel voor de gewassen ontstaan. Enkele jaren geleden is de sport overgewaaid naar Europa en behoort inmiddels tot de snelst groeiende sporten ter wereld.Teams van 17 personen gaan de sportieve strijd aan op het water, in echte drakenboten van ruim 12 meter lang en 1 meter breed. Een echte teamsport, onderlinge samenwerking is essentieel. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels, op het ritme van het luide tromgeroffel, bepaalt welk team het snelst de finish haalt. Een waar spektakel vol spanning en aktie!

De races
De eerste races starten om 13.00u, de finale is om 17.45 u. Het feest gaat daarna nog door tot 21.00 u. Er wordt per ronde over een afstand van 200 meter gestreden in 3 drakenboten (van 17 personen) Voorafgaand aan elke race kan er gewed worden door de aanwezige bezoekers, de opbrengt hiervan gaat naar een goed (lokaal) doel.

Meedoen
Iedereen die een team van 17 sportievelingen en doorzetters samenstelt kan meedoen. Bedrijven, sportvereniging, vrienden, studententen, familie of wijkbewoners, alles is mogelijk. In totaal kunnen maximaal 20 teams deelnemen. Kosten voor een particulierteam zijn ¤ 250 en voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden om deel te nemen, variërend van ¤ 1000 tot en met ¤ 2500. Voor sponsoren is er een apart VIP gedeelte, op hoogte én aan het water waar het zeer aangenaam vertoeven is.

(Gedetailleerdere informatie omtrent de prijzen is te vinden op www.drakenbootfestivaltilburg.nl en www.facebook.com/drakenboot)

Life muziek en vertier
Naast de race is er van alles te beleven op en rond het water in de Piushaven. De kade zal vol staan met barretjes waar mensen kunnen eten en drinken, er treden gedurende de gehele dag verschillende bands op, voor elk wat wils met o.a. jazz, percussion, brass band. Een DJ sluit het festijn af met een grote (cover)band.

Meer informatie op www.drakenbootfestivaltilburg.nl, www.facebook.com/drakenboot en www.piushaven.nl


---