Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-07-2011

Televisie
YOLANTHE OP 3
Uitzending zondag 17 juli
Nederland 3 - 21.40 uur

SPECIALE AFLEVERING YOLANTHE OP 3

Zondag 17 juli staat YOLANTHE OP 3 geheel in het teken van de stichting 'Stop Kindermisbruik'. Deze speciale en emotionele aflevering toont zeer aangrijpende beelden. Voor de stichting hebben Vivian Reijs, Froukje de Both, Arjan Erkel en Yolanthe indrukwekkende reizen gemaakt om met eigen ogen te zien hoe deze organisatie te werk gaat. En de beelden liegen er niet om, blijkt uit de reportages die zondag te zien zijn.

'Stop Kindermisbruik' streeft een wereld na waarin kinderen niet langer slachtoffer zijn of worden van kinderhandel en seksueel misbruik. Helaas is dat hard nodig, want bijna 80 procent van alle verhandelde kinderen is voor seksuele exploitatie. 'Stop Kindermisbruik' steunt daarom lokale partnerorganisaties in Nederland, Afrika en Azië. Deze organisaties bevrijden, samen met de politie, meisjes uit bordelen en/of vangen meisjes op die in de prostitutie zitten. Zelfs in Nederland werken naar schatting meer dan 1.500 minderjarige meisjes gedwongen in de prostitutie. Yolanthe heeft een bijzondere band met 'Stop Kindermisbruik'; samen met Arjan Erkel is ze een van de initiatiefnemers van de stichting.

YOLANTHE OP 3 is een 'new generation-versie' van de succesvolle TROS TV Show. In het programma portretteert Yolanthe wekelijks een keur aan (inter-)nationale prominenten. Op eigenzinnige wijze schetst ze een beeld van haar beroemde gasten uit de wereld van entertainment, sport, muziek en film. Bij de selectie van de hoofdpersonen staat voorop dat ze door hun bijzondere talent iets hebben weten te bereiken waar de meeste jongeren van dromen.

Voor meer informatie: www.tros.nl/yolantheop3