Hulpverlening Gelderland Midden

Oude dansacademie grotendeels uitgebrand

ARNHEM De voormalige dansacademie in het centrum van Arnhem in de Weverstraat is in de nacht van zondag op maandag grotendeels afgebrand. Het historische pand stond al geruime tijd leeg. Er is niemand gewond geraakt. Bewoners van het naastgelegen woonhuis zijn tijdelijk uit hun woning gehaald. Volgens een eerste schatting loopt de schade op tot een miljoen euro.

Even na drien kreeg de regionale meldkamer een melding van twee passanten dat er rook uit het pand kwam in de Kortestraat aan de achterkant van de academie. Twintig minuten later sloeg het vuur om zich heen en was er sprake van een grote brand. Met diverse voertuigen en ruim 40 brandweerlieden uit Arnhem en omgeving kon na ruim anderhalf uur het sein brand meester worden gegeven.

Het pand is onlangs in de steigers gezet, omdat er een begin is gemaakt met de renovatie. De brandweer heeft vannacht alle gedaan om de monumentale gevel in de Weverstraat te behouden. In de ochtend bleek dat dat is gelukt. Een aannemer zal de hele dag nodig hebben om de gevel te stutten. Tot eind van de dag blijft een deel van de Weverstraat afgezet. Een paar winkels zullen gesloten blijven.

Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is van de brand.