Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 17-07-2011

Ruzie op straat

NIEUWEGEIN Vrijdagmiddag 15 april werd de politie naar de Iepstraat gestuurd in verband met een ruzie. Een ruzie tussen kinderen was uitgelopen in een ruzie tussen volwassenen. Een 37-jarige vrouw werd mishandeld en bedreigd. De politie heeft twee verdachten (een 20-jarige vrouw en 47-jarige man) uit Nieuwegein aangehouden. Zij zijn aangehouden voor nader verhoor.

Woninginbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN - Vrijdagavond 15 april heeft de politie rond 23.30 uur twee inwoners van Nieuwegein aangehouden op verdenking van woninginbraak aan de Graaf Willemlaan.

Getuigen melden dat er in de woning werd ingebroken. Ter plaatse gekomen hadden de inbrekers de woning al verlaten. De politie stelde een onderzoek in. In een tuin in de straat hield de politie een 22-jarige man aan. De tweede verdachte (27 jaar) was weggevlucht naar de Acaciastraat. Daar werd hij aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Heling

BENSCHOP Zaterdagochtend 16 juli rond 11.15 uur heeft de politie een 26jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van heling.

De politie kreeg de melding dat er op de Lopikerweg-Oost een verdachte bestelbus stond. De politie nam een kijkje en zag twee mannen bij het voertuig staan. Zij waren in onderhandeling over de verkoop van de bestelbus. De politie sprak de mannen aan en uit onderzoek bleek dat de bestelbus omgekat is (verkeerde kentekenplaten zijn op de bus gemonteerd).

De man uit Zoetermeer die de bus wilde verkopen is aangehouden voor heling en ingesloten op het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Het voertuig is in beslag genomen.

Heling fiets

HOUTEN In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli heeft de politie rond 02.35 uur een 20-jarige Nieuwegeiner aangehouden op verdenking van heling.

Politieagenten zagen de man op de Utrechtseweg zonder verlichting rijden en spraken hem aan. De man had geen identiteitspapieren bij zich en uit nader onderzoek bleek de fiets zeer waarschijnlijk gestolen te zijn. De man is daarom aangehouden voor heling en heeft afstand gedaan van de fiets. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Uitgaansnacht

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli heeft de politie in het centrum twee aanhoudingen verricht.

Rond 03.10 uur onstond er bij een café op de Voorstraat een vechtpartij. Een 20-jarige IJsselsteiner sloeg een portier met een glas op zijn hoofd. Toen de man het café uit werd gezet, verzette hij zich. Politieagenten hebben hem vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij de fouillering trof de politie een hoeveelheid harddrugs aan. Dit is in beslag genomen. Proces-verbaal tegen de IJsselsteiner wordt opgemaakt. De portier heeft aangifte gedaan.

Rond hetzelfde tijdstip verlieten twee mannen uit IJsselstein (vader en zoon) de Voorstraat. In de steeg tussen de Schuttersgracht en Koningshof schopte de zoon tegen klikos. Toen politieagenten de mannen aanspraken, reageerde de vader agressief en beledigde de politieagenten. Deze 42-jarige IJsselsteiner werd daarom aangehouden voor belediging. Proces verbaal is opgemaakt.