Politie Gelderland-Zuid

Eerste avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 17-07-2011 o De Vierdaagsefeesten 2011 zijn zaterdag 16 juli van start gegaan. Tijdens de eerste avond liep het publiek met paraplu van locatie naar locatie, een rustige start van de avond. In de loop van de avond werd het gezellig vol op de diverse pleinen in de stad, zonder echt grote drukte. De inzet van de lichtkranten was dan ook deze eerste avond niet nodig. In totaal werden er 7 aanhoudingen verricht.

Op het Valkhof en Hunnerpark werd de hele avond volop gedanst en ook het optreden van Frank Boeijen op de Waalkade trok heel wat belangstellenden. De aanhoudingen vonden vooral in de late avond en nacht plaats. Aanhoudingen werden verricht voor diefstal met geweld, mishandeling, vernieling en openbare dronkenschap. Al met al een tamelijk rustig verlopen nacht.

Wildplassers

Her en der werden in de stad verschillende mensen opgeschreven voor wildplassen. Tien mensen hadden op deze avond zo een wel heel kostbare sanitaire stop (bekeuringsbedrag 100 euro).

Diefstal met geweld

Bij een kraam aan de Molenstraat had een Engelse militair met geweld goederen weggenomen. Dankzij zijn opvallende rode haar werd hij kort daarop door agenten gezien in de omgeving en kon hij worden aangehouden. Een andere Engelse militair werd eveneens in de Molenstraat aangehouden voor het lastig vallen van vrouwelijke feestgangsters. Beiden werden overgebracht naar het politiebureau.

Bij diverse horecagelegenheden in de omgeving van het Koningsplein ontstonden af en toe opstootjes. De surveillance werd daarop verder geïntensiveerd, amokmakers werden aangesproken en de nodige waarschuwingen werden uitgedeeld. Daarop deden zich geen verdere incidenten voor.

Eén persoon werd aangehouden in verband met het bedreigen van een portier van een horecagelegenheid, een treinreiziger werd aangehouden bij het station in verband met eerder gepleegde vernielingen in Arnhem en één persoon werd aangehouden in verband met een vechtpartij bij Boogie Wonderland. Met nog twee aanhoudingen voor verstoring van de openbare orde en openbare dronkenschap bleef het een rustige, over het algemeen zeer gemoedelijke nacht.
(16)

Laatst gewijzigd 17-07-2011 10:50 | © Regio Gelderland-Zuid |