Ingezonden persbericht


Weeralert
Mogelijk natste juli ooit

Zeist, 17 juli 2011

Juli is hard op weg een recordmaand te worden, dat blijkt uit een analyse van weeronline.nl. Het is zelfs mogelijk dat deze maand de natste juli ooit gemeten gaat worden. Voor de natste juli tot nu toe moeten we terug naar 1930, toen viel er in totaal 192 millimeter neerslag.

Tot nu toe is er 135 mm neerslag gevallen in De Bilt en staat deze maand op het punt de top 10 te betreden. Volgens de verwachting gaat daar deze week nog zo'n 25 tot 50 millimeter bijvallen en ook de lange termijnverwachting ziet er neerslagrijk uit.

Dat we juli 2011 in de top 3 terugzien lijkt vrijwel zeker. Op nummer drie vinden we juli 1993, toen viel er in totaal 171 millimeter regen. In 1966 viel er bijna 191 millimeter, dat jaar vinden we dan ook terug op de tweede plaats.

Elspeet heeft tot nu toe de meeste neerslag te verwerken gehad. Daar viel tot nu toe bijna 150 millimeter. Ook het westen van Brabant en de provincie Utrecht hebben soortgelijke hoeveelheden gehad.

Verwachting
Voor de komende week staat er zwaar wisselvallig weer op het programma. Vrijwel elke dag vallen er behoorlijke hoeveelheden neerslag mogelijk met onweer. De zon laat zich maar heel af en toe zien. De lange termijnverwachting ziet er niet veel beter uit. Ook na volgende week houdt het wisselvallige weer aan.


- Einde Persbericht -




Ingezonden persbericht