Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 17-07-2011

Man aangehouden voor bedreiging en bezit van munitie

VINKEVEEN De politie kreeg vrijdagmiddag 15 juli rond 13.45 uur de melding dat er op de Baambrugse Zuwe een conflict in de relationele sfeer gaande was. De politie ging erop af en zag ter plaatse een 50-jarige inwoner van Amsterdam op een woning aflopen.

Omdat het vermoeden bestond dat de man over een wapen beschikte, traden de politieagenten de man met een getrokken wapen tegemoet. Agenten vroegen de man met hen mee te komen en hielden hem vervolgens aan.

Toen politieagenten het voertuig van de man controleerden, vonden zij munitie. De man is aangehouden voor bedreiging en voor de wet Wapens en Munitie. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Het voertuig werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

Vechtpartij

WILNIS Vrijdagavond rond 23.30 uur werd de politie naar de Dorpsstraat gestuurd in verband met een vechtpartij. Nadat de politie de vechtende partijen gescheiden had, had een aantal personen het op de politie voorzien. Zij beledigden/bedreigden politieagenten.

De politie hield twee mannen (21 en 41 jaar) uit Wilnis aan voor belediging en een 35-jarige man uit Wilnis voor bedreiging.

Om de aanhoudingen te kunnen verrichten moest de politie een linie vormen om mensen op afstand te houden. Ook was de politie genoodzaakt om de wapenstok te gebruiken om collegas te beschermen die de aanhoudingen verrichten.

Bedreiging met luchtdrukpistool

WILNIS Op zaterdag 16 juli heeft de politie een man en een vrouw aangehouden die verdacht worden van bedreiging.

De politie kreeg rond 21.40 uur de melding dat er een ruzie aan de gang was op de Herenweg.

Toen de agenten ter plaatse kwamen werden zij aangesproken door een aantal jongens. Zij gaven aan ruzie te hebben gehad met een man. De man zou hen hebben bedreigd met een steek- en een vuurwapen. De man kwam op dat moment uit zijn woning. Volgens de man was er ruzie ontstaan waarbij hij door de jongens was bedreigd. Hij had om zichzelf te verdedigen een bloempot naar de jongens gegooid. De vriendin van de man had vervolgens een luchtdrukpistool gepakt. De agenten troffen uiteindelijk ook het steekwapen aan. De man en de vrouw werden hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor. De wapens zijn in be beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Onder invloed

VINKEVEEN De politie heeft op zondagochtend 17 juli een man aangehouden die te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.30 uur zagen agenten de man slingeren over de N201. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 805 ug/l uit. Dat is ongeveer 3,5 keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding

ABCOUDE- Op vrijdag 15 juli vond omstreeks 21.00 uur op de rijksweg A2 een aanrijding plaats tussen een personenauto en een camper. De bestuurder van de personenauto was plotseling van de meest linkerbaan vier banen naar rechts opgeschoven en had daarbij de camper in de flank geraakt. Deze kwam daardoor in de vangrail terecht. De bestuurder van de personenauto gaf aan waarschijnlijk in slaap te zijn gedommeld. De bijrijdster van de personenauto is met nekletsel overgebracht naar ziekenhuis, de bestuurder van de camper kwam met de schrik vrij. (gegevens van betrokkenen zijn onbekend)