Politie Gelderland-Zuid

Veel teveel op

Kerkdriel, Ophemert, 17-07-2011 o In de Bommelerwaard werden zaterdagavond twee drankrijders gesnapt met veel teveel op. Agenten zagen rond kwart voor elf een man rijden op de Oude Weistraat in Kerkdriel. De man viel op doordat hij slingerde en erg ruime bochten nam.

Daarop werd hij op de Wertsteeg in Kerkdriel aangehouden. De man, een 39-jarige inwoner van de gemeente Maasdriel, blies 1015 ugl, circa vier keer de toegestane hoeveelheid. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Rond kwart over één die nacht kreeg de politie een melding over een auto die heen en weer zou rijden over een doodlopend stuk van de Ophemertseweg in Ophemert. Toen agenten de bestuurder aanspraken, viel hen meteen op dat er een zware alcohollucht om de verdachte heen hing. De man, een 47-jarige inwoner van Veghel, weigerde in eerste instantie mee te werken aan een blaasproef. Ook een tweede proef op het politiebureau werd door hem moedwillig gesaboteerd. Uiteindelijk lukte het de man te laten blazen. Dat leverde een uitslag van 1365 ugl op, bijna zes keer de toegestane hoeveelheid. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.

(16)

Laatst gewijzigd 17-07-2011 12:28 | © Regio Gelderland-Zuid |