Ingezonden persbericht


Nijmegen, zondag 17 juli 2011

P E R S B E R I C H T

Vierdaagsefeesten: grootste overkapte binnenstad van Nederland

Het klopt precies: om 17.00 uur zou het gaan regenen, en om 23.00 uur nog wat harder. En dat doet 't. Gezien de continue stroom mensen die de stad in trekt zijn er toch veel bezoekers die zich door een beetje water, en later een beetje veel water, hun feestvreugde niet laten ontnemen. Frank Boeijen is natuurlijk weer top. De Deining ziet er prachtig uit, het Joris Ivensplein blijkt een trekker en overal dromt men samen onder de honderden overkappingen die de ondernemers met vooruitziende blik geplaatst hebben.

's Middags is het heerlijk weer. Met een zonnetje en een dikke twintig graden beginnen de feesten prima. De eerste bands trappen enthousiast af op de vele podia en de terrassen stromen snel vol. De verhuizing van de kinderprogrammering naar het podium van de Waalkade Live blijkt een goede keus: het plein staat vol. Kinderen hebben eindelijk hun eigen plek op de feesten. Wordt vervolgd de komende dagen.

Volle kerk
De opening van de feesten vindt rond 13.00 uur plaats in een volgepakte Stevenskerk. Na een wervende opening van bestuursvoorzitter Vierdaagsefeesten Hans Ruijs, onthult burgemeester Thom de Graaf de prachtige Nijmegenprent van Sven Hoekstra. Aansluitend laat de Staat horen waarom Nijmegen trots op deze band kan zijn. Razendsnel hebben de bandleden de arrangementen van hun nummers aangepast op de galm van de kerk. Een heel knap staaltje muzikaliteit. Met kippenvel op de armen verlaten de bezoekers de kerk, om zich in de feestende binnenstad te begeven.

De Deining
Zonde dat het 's avonds regent want de hele Waalkade ziet er prachtig uit. Het nieuwe podium van Waalkade Live en de kinderprogrammering vinden elkaar zonder problemen en Frank Boeijen zet als vanouds het plein in vuur en vlam. Verder lopend langs de vele terrassen is het een verrassing om bij De Deining binnen te wandelen. Je waant je even in een andere, sprookjesachtige wereld. Wat zouden wij daar graag nog deze week een glaasje drinken op een terrasje aan de Waal! Het Labyrinth spint garen in de enorme tent waar het lekker droog is: duizenden kelen schallen luidkeels de begintune van het A-team mee, terwijl aan de overzijde van de Waal de tentjes van Habana lonken.

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2011

Zaterdag 110.000 bezoekers

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht