Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 17-07-2011

Man voorkomt diefstal eigen fiets

AMERSFOORT Op vrijdag 15 juli is een vrouw aangehouden in verband met poging diefstal van een fiets.

Rond 16.45 uur kreeg de politie de melding dat op de Leusderweg een man bijna van zijn fiets was bestolen. De man had zijn fiets even voor de deur van een winkel geparkeerd. Terwijl hij binnen was, zag hij dat een 26-jarige vrouw uit Amersfoort zijn fiets probeerde mee te nemen. De man is vervolgens naar buiten gelopen en voorkomt dat de vrouw zijn fiets mee neemt. Als de agenten ter plaatse komen, zien zij de man op de fiets achter de vrouw aanrijden. De vrouw wordt hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Op zaterdag 16 juli heeft de politie een man aangehouden in verband met een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie de melding dat er een diefstal had plaatsgevonden in een winkel op de Kraailandhof. Een medewerker van de winkel had gezien dat een man probeerde goederen uit de winkel te ontvreemden. Toen de medewerker de man hierop aansprak, begon de 19-jarige man, woonplaats onbekend, te duwen en te trekken. De winkelmedewerker kreeg vervolgens steun van collegas en zij konden de man in bedwang houden totdat de politie arriveerde. De man is vervolgens aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Mishandeling

AMERSFOORT- Zondagochtend 17 juli is een man aangehouden op verdenking van mishandeling.

Rond 2.35 uur werden twee agenten op het Hof aangesproken door een medewerker van een horecagelegenheid. In de horecagelegenheid zou net een mishandeling hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer stond buiten en de verdachte zou zich nog in de horecagelegenheid bevinden. Deze 23-jarige man uit Amersfoort is hierop aangehouden en ingesloten voor verhoor.