Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 17 juli

Noord-Holland Noord, 17-07-2011 o 14.00 uur

Aanhoudingen na uitgaansgeweld

Heiloo, zaterdag 16 juli 2011. Rond 02.00 uur kwam bij de politie de melding dat een groep van ongeveer tien jongeren, twee anderen achtervolgden. De politie trof op de kruising
Zevenhuizerlaan/Kennemerstraatweg twee gewonde mannen. De mannen kwamen uit Zoetermeer en Apeldoorn. Zij waren naar Heiloo gekomen om met vrienden te gaan stappen. Binnen in een horecagelegenheid ontstond ruzie met een andere groep, waarna zij buiten opgewacht werden, achtervolgd en vervolgens getrapt en geslagen. Op aangeven van een signalement van een getuige kon de politie drie verdachten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar uit Egmond-Binnen aanhouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau in Alkmaar.

De beide slachtoffers (17 en 19 jaar) hebben, hevig ontdaan, aangifte van mishandeling gedaan. Zij zijn per ambulance naar het MCA vervoerd, maar konden na behandeling van hun verwondingen in het MCA huiswaarts keren.

Vermiste Cynthia van der Heide terug

Bergen, vrijdag 15 juli 2011. De recherche heeft het na grondig onderzoek het 17-jarige meisje uit Bergen opgespoord. Cynthia van der Heide was sinds 4 juni vermist. Zij verkeert in goede gezondheid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Autos beschadigd

Hoorn, zaterdag 16 juli 2011. Een 52-jarige taxichauffeur uit Blokker waarschuwde de politie toen hij rond 02.30 uur op het Kerkplein een jongen over zijn taxi en over nog drie autos zag lopen. De politie constateerde dat de daken van de autos beschadigd waren. Een getuige, die de vermoedelijke verdachte kent, heeft zich gemeld. De politie doet onderzoek naar vernielingen.

Snelheidscontroles

Stompetoren, vrijdag 15 juli 2011. s Middags tussen half 4 en 5 uur heeft de politie op de Noordervaart een snelheidscontrole gehouden. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km per uur. Er passeerden op dat tijdstip ruim 1600 autos. 22 Automobilisten reden te hard, de hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur.

Venhuizen, zaterdag 16 juli 2011. Bij een controle tussen 20.00 en 22.00 uur op de Provincialeweg, waar 80 km is toegestaan, reden 17 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 98 km per uur. Er passeerden op dat moment 300 autos.

Bovenkarspel, zaterdag 16 juli 2011. Op de Florasingel, waar maximaal 50 km per uur is toegestaan, reden tussen 15.00 en 19.00 uur 99 van de 700 bestuurders te hard. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Inbraak in woning

Hoorn, vrijdag 15 juli 2011. Tussen 15.00 en 17.00 uur is in een woning aan de Graalstraat ingebroken. Bij thuiskomst zag de eigenaar dat een raam aan de achterkant van de woning was opengebroken. Het gehele huis was doorzocht. Er werden onder meer sieraden en een fotocamera meegenomen.

Aanhouding na poging tot inbraak

Heerhugowaard, zaterdag 16 juli 2011. Politiebikers zagen rond 04.00 uur een man op de Erasmussingel plotseling een tuin in lopen. Terwijl hij uit het zicht verdwenen was, hoorden de politiemensen kraakgeluiden achter in de tuin. Toen zij de man aanspraken, zei hij de weg kwijt te zijn. Op hetzelfde moment kwam bij de politie de melding van de bewoner van het bewuste huis, dat er geprobeerd was in te breken in zijn huis. De man, een 33-jarige inwoner van Heerhugowaard is aangehouden op verdenking van poging tot inbraak en voor verhoor ingesloten in het politiebureau.

Aanhouding voor niet meewerken aan onderzoek

Hoorn, vrijdag 15 juli 2011. De politie heeft een 18-jarige scooterrijder uit Oosterblokker aangehouden, nadat hij rond 20.30 uur veel te hard door de stad reed en meerdere verkeersovertredingen maakte. In verband met de te hoge snelheid werd de jongen en zijn scooter meegenomen naar het politiebureau in Hoorn. Daar gedroeg hij zich agressief, wilde de scooter niet afgeven en brak de contactsleutel af. De jongen is aangehouden. Na verhoor is hij met bekeuringen voor diverse overtredingen op zak, heengezonden. Hij heeft zijn scooter achter moeten laten op het bureau.

Auto in brand

Alkmaar, zaterdag 16 juli 2011. Naar aanleiding van een melding over een autobrand, trof de politie om 05.00 uur op de Leopoldstraat een Volvo, die in brand stond. De eigenaar van de auto was gewekt door de buurman, die ook de politie gebeld had. Het vuur was snel gedoofd, maar de auto moest zwaar beschadigd worden weggesleept. Ook de auto die naast de Volvo geparkeerd stond, liep schade op. De recherche doet onderzoek naar de brand.

Kleuter in het water

Julianadorp, zaterdag 16 juli 2011. De politie bereikte zaterdagochtend de melding dat een jongetje van vijf jaar nabij de Boterzwin vrijdagavond rond 18.30 uur onder water zou zijn gehouden door twee jongens van ongeveer 11 à 12 jaar. De melding was gedaan door de vader van de kleuter.

De moeder van het kind trof haar zoontje vrijdagavond nat en overstuur aan kort nadat het gebeurd was. Zij zag nog net een groepje jongens wegrennen. Ook het even oude vriendje van de kleuter was weggaan.

De wijkagent heeft de ouders bezocht en uitgenodigd om aangifte te doen van het voorval. Dat zal waarschijnlijk in de loop van zondag gebeuren. Het slachtoffertje maakt het goed. Het vijfjarige vriendje lijkt op dit moment de enige getuige. De politie doet onderzoek naar de zaak en vraagt mensen die iets weten over het voorval aan de Boterzwin zich te melden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcoholcontrole

Hoorn, zondag 17 juli 2011. De politie heeft tussen zaterdag 22.00 en zondag 05.00 uur op het Keern en de Nieuweweg in Wognum gecontroleerd op alcohol. 80 Automobilisten werd gevraagd een blaastest te doen. Hiervan hadden 9 teveel alcohol gedronken en kregen een rijverbod en bekeuring.

Agressie tegen politie en beveiligers

Heerhugowaard, zondag 17 juli 2007. Na een melding om 02.00 uur van een aanrijding tegen een boom op de Marconistraat, zagen politiemensen de veroorzaker wegrennen in de richting van het NS-station. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf achterhaalden de man en hielden hem staande. De persoon gedroeg zich zeer agressief. Hij haalde flink uit naar de beveiligers en bedreigde hen. De twee politiemensen, die de man overnamen werden uitgescholden, tegen het lichaam geschopt en geslagen. De man weigerde een legitimatie af te geven of zijn naam te noemen. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Alle betrokken hebben aangifte van mishandeling gedaan.

Vals geld

Alkmaar, zondag 17 juli 2011. In een horecabedrijf aan de Houttil in Alkmaar heeft 18-jarige man uit IJmuiden rond 01.00 uur geprobeerd af te rekenen met een vals briefje van 50 Euro. De barkeeper waarschuwde de politie. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in verband met het aanbieden van vals geld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Man opgepakt na schending huisverbod

Heerhugowaard, 16 juli 2011. Een 46-jarige man uit Heerhugowaard is rond 19.00 uur op de Weerelaan aangehouden, nadat hij zn huisverbod naar aanleiding van huiselijk geweld, had geschonden. De 45-jarige bewoonster van de Weerelaan had de politie gebeld met de melding dat de man in de woning was en zijn daar aanwezige 6-jarige zoon in het gezicht had geslagen. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.