Politie Zaanstreek-waterland

Hennepplantage opgerold in Krommenie

Krommenie, 16-07-2011 o De politie heeft zaterdagochtend een 29-jarige Amsterdammer en een 38-jarige Zaandammer aangehouden in verband met het overtreden van de Opiumwet.

Op zaterdagochtend iets na twaalf uur zag een agent twee mannen een doos van een TV uit een woning aan de Vlietsend in Krommenie in een busje tillen.Deze auto is vervolgens gecontroleerd op de N246. In het voertuig stonden verschillende dozen waaronder de doos van de TV. De verdachten verklaarden dat de doos al twee dagen in de bus zou staan. Bij controle bleek een van de verdachten nog boetes open te hebben staan en bleken beide verdachten antecedenten te hebben op de Opiumwet. Hierop werden beide verdachten meegenomen naar het hoofdbureau te Zaandijk. Bij doorzoeking van de auto zijn meerdere zakken en dozen aangetroffen met afval afkomstig van een hennepplantage

Bij controle van de woning waar de verdachten werden gesignaleerd zijn geen sporen van braak aangetroffen, wel werd verpakkingsmateriaal van de TV aangetroffen. In de schuur van de woning werd een hennepplantage aangetroffen met 219 plantjes. Hierop zijn de twee verdachten aangehouden en voorgeleid.

De plantjes worden vernietigd en er wordt onderzocht of de TV van heling afkomstig is.