Politie Groningen

16 Bekeuringen bij controle automeeting

Groningen, 17-07-2011 o De politie heeft zaterdagavond tussen 21.00 uur en 02.00 uur een controle gehouden in de omgeving van het gebied van Euvelgunne en Driebond. Tijdens de verkeersactie van het verkeershandhavingsteam werd er op meerdere locaties controles gehouden. De politie maakte gebruik van videoauto's van de regio's Friesland, Drenthe en Groningen.

Aanleiding

Bijna wekelijks verzamelen zich op zaterdagavond liefhebbers van sportieve en/of gepimpte autos in de omgeving van de Beneluxweg. Er wordt door buurtbewoners geklaagd over onnodig geluid door het slippen (burn outs), onnodig veel gas geven en luide geluidsinstallaties. Ook worden er soms straatraces gehouden. De laatste maand leidde dit tot vier eenzijdige ongevallen waarbij deelnemende auto's van de weg raakten. Vooral beginnende bestuurders rijden vaak met hoge snelheden rond. Op de Jeverweg staan regelmatig vele toeschouwers langs de rijbaan te kijken naar de bestuurders die hard rijden en tegen elkaar racen.

Resultaat

Tijdens de controle werden er 16 bekeuringen uitgeschreven. 3 Rijbewijzen werden ingenomen voor het overschrijden van de maximum snelheid en het laten driften van het voertuig. Een 18-jarige bestuurder uit Wildervank maakte het wel heel erg bont. De knul werd op de Bergenweg betrapt met een overschrijding van de snelheid met 61 km/per uur. Hij werd op de bon geslingerd. Behalve dat de wegpiraat zijn rijbewijs kwijt is moet hij ook de cursus Educatieve Maatregel Gedrag volgen. Behalve voor het overschrijden van de maximum snelheid werden er ook bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van niet toegestane verlichting, het onnodig maken van geluid en het laten driften. Eén bestuurder reed zelfs rond terwijl er twee personen op het dak van zijn auto zaten.

Media

Het SBS6 programma Wegmisbruikers heeft opnames gemaakt tijdens de verkeerscontrole. Deze worden binnenkort uitgezonden (uitzenddatum nog niet bekend). Een journaliste en een fotograaf hebben een reportage gemaakt voor het tijdschrift Panorama.