Ingezonden persbericht



- Persbericht Oorlogsmusea.nl -

WO2-bezienswaardigheden op smartphone

Bezienswaardigheden van de Tweede Wereldoorlog in Nederland en daarbuiten zijn nu te traceren via een speciale tool voor op de smartphone. Via een applicatie van de mobiele browser Layar biedt de website www.oorlogsmusea.nl overal in Nederland en in een groot deel van Europa ter plaatse een overzicht van oorlogsbezienswaardigheden in de directe omgeving, zoals musea, begraafplaatsen en monumenten.

Gebruikers zien op hun smartphone de bezienswaardigheden in hun directe omgeving weergegeven op Google Maps. Aangegeven wordt op hoeveel afstand de gebruiker zich van een locatie bevindt. Een afbeelding en een korte beschrijving van de bezienswaardigheid zijn aanwezig. De tool is tegen eenmalige betaling van 2,49 euro te downloaden op Layar.com en geschikt voor gebruik op de meeste types smartphones.

De website Oorlogsmusea.nl bevat meer dan 18.000 Tweede Wereldoorlog gerelateerde musea, monumenten, begraafplaatsen en bezienswaardigheden over de gehele wereld. De website is een project van Stichting Informatie Wereldoorlog Twee (STIWOT). De stichting houdt zich bezig met het verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog, onder andere via internet.

Link: http://www.layar.com/layers/stiwot



Ingezonden persbericht