Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2011.022¿¿¿¿, 17 juli 2011

Lintje voor Vierdaagsevrijwilliger

Tijdens de openingsvergadering van het Uitvoerend Comité van Stichting DE 4DAAGSE zaterdagmiddag is Vierdaagsevrijwilliger Hans Gilissen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De Koninklijke onderscheiding viel hem ten deel voor zijn inzet de afgelopen 40 jaar en zijn onafgebroken deelname aan het Uitvoerend Comité, het vrijwilligerskorps van de Vierdaagse. De Vierdaagse kende niet eerder een vrijwilliger die op het niveau van plaatsvervangend en later als hoofd van dienst een dusdanige lange en onafgebroken verdienste heeft gehad.
Burgemeester Milo Schoenmaker van de gemeente Bussum was speciaal naar Nijmegen afgereisd om, in overleg met burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen, de onderscheiding bij Hans Gilissen op te spelden. Die was volkomen verrast door de schijnwerpers die op hem gericht werden. Ook een groot deel van zijn familie was bij wijze van verrassing aanwezig bij de uitreiking.
"Op 17 juni 2011 heeft Hare Majesteit de Koningin ingestemd met de voordracht bij Koninklijk besluit om de heer J. Gilissen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet en optreden gedurende vier decennia", aldus burgemeester Schoenmaker. "De heer J. Gilissen was sinds 1971 tot 2010 werkzaam voor de Nijmeegse Vierdaagse. Sinds 2001 is hij afstandscoördinator van de 30 kilometer en de burgergroepen. Hierbij geeft hij leiding aan 16 tot 20 mensen, die op het start- & finishterrein de registratiebureaus bemannen en heeft hij de verantwoordelijkheid over ongeveer 9000 wandelaars. De afstandscoördinator is het 'gezicht' van de organisatie, omdat hij voor de wandelaars als aanspreekpunt, adviseur, coach, ombudsman en 'alleskunner' fungeert. Gedurende het gehele jaar zet hij zich zo'n 20 uur per maand in voor de organisatie en tijdens de Vierdaagseweek was hij zeven volle dagen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat druk bezet."