Politie Limburg-Noord

Tweede verdachte aangehouden in verband met incident Koningsbosch (extra aanvullend bericht)


Datum: 17-07-2011
Tijd bericht: 17:03
Plaats: Echt

Zondagmorgen heeft de politie een 2e verdachte aangehouden naar aanleiding van de onenigheid op de Molenweg op vrijdagavond. Een 20-jarige man uit Echt is in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij die vrijdagavond plaatsvond.

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de gang van zaken vrijdagavond. In dit mediabericht een korte samenvatting.

Tijdens een tuinfeest onstond vrijdagavond op de Molenweg een onenigheid tussen een groepje mensen. Een aantal gasten was op dat moment op straat. Er kwamen meer mensen bij elkaar op straat en op dat moment stapte de 20-jarige man uit Maria-Hoop in zijn auto en reed weg. Volgens getuigen keerde hij zijn auto en reed nu in op de feestgangers die inmiddels allemaal op straat stonden. Twee personen raakten hierbij gewond. Een persoon is naar de eerste hulp geweest voor medische verzorging aan diverse kneuzingen aan het been en een andere persoon werd over de voet gereden. Beide personen hebben aangifte gedaan.

Later in de nacht is de 20-jarige man uit Maria-Hoop in de ouderlijke woning aangehouden. Een politieagent brak daarbij zijn arm. Zondagmorgen is de 2e verdachte aangehouden. Deze man zat in de auto van de man die al eerder werd aangehouden. Hij heeft vermoedelijk ook een rol gespeeld bij de onenigheid op straat. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de onenigheid is geweest. De politie is de afgelopen dagen druk met het horen van verschillende getuigen. Mensen waarmee de politie nog geen contact heeft gehad die wel informatie hebben over wat er zich vrijdagavond heeft afgespeeld worden verzocht om zich te melden. De politie is bereikbaar via telefoonnummmer 0900-8844. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.