Internationale Vierdaagse Nijmegen


Persbericht 2011.021¿¿¿¿, 17 juli 2011

Vlaggenparade live op tv te zien

Coproductie Stichting DE 4DAAGSE en 4daagseradio & 4daagsetv

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Vlaggenparade, de officiële openingsceremonie van de 95ste Vierdaagse, zondagavond live uitgezonden op televisie. De Vlaggenparade, zondag van 21.00 tot 22.30 uur in het Goffertstadion, is te zien op de kanalen van de lokale omroepen die in de Vierdaagseweek samenwerken onder de naam '4daagseradio & 4daagsetv'.

De traditionele elementen van de Vlaggenparade, zoals de landing van parachutisten, het hijsen van de Nederlandse driekleur en de Vierdaagsevlag, het indrukwekkende optreden van militaire en civiele orkesten, het defilé van de internationale deelnemers en de vertolking van het Vierdaagselied, worden artistiek verpakt en gepresenteerd door minder of meer bekende sprookjesfiguren.

Zij toveren met behulp van special effects, licht en geluid het Goffertstadion om in een Wonderful World, waarin alle gasten zich overgeven aan de klanken, ritmes en dansen die passen bij de Spaans-Vlaamse zangeres Belle Perez, begeleid door haar eigen band en door de bigband van de Johan Willem Friso Kapel van de Koninklijke Landmacht.

De directe uitzending wordt geproduceerd door Vierdaagse in Beeld, het internet tv-kanaal van Stichting DE 4DAAGSE, in samenwerking met '4daagseradio & 4daagsetv'. 4daagseTV is te zien op Nijmegen1, Webtv (Beuningen en Druten), WO TV (Wijchen), Unique TV (Heumen) en Nima TV (Mook en Gennep).