Ferrari zorgt voor recordaantal bezoekers Bavaria City Racing Moscow

Persbericht van PR Newswire

MOSKOU, July 17, 2011 /PRNewswire/ --

Ferrari heeft het Kremlin veroverd. De bolide van coureur Giancarlo Fisichella heeft het Moskouse publiek in extase gebracht tijdens de vierde editie van Bavaria City Racing Moscow. Ferrari is op de officiële circuits van de Formule 1 competitie in gevecht om het hoogste podium met coureur Fernando Alonso als de grote troef. Ferrari liet in Moskou zien waar hun wagen technisch toe in staat is.

De aanwezigheid van Ferrari in Moskou tijdens Bavaria City Racing maakte deze aflevering tot een bijzonder evenement. Maar ook ex wereldkampioen Jenson Button (Vodafone McLaren Mercedes) en Karun Chandhok (Team Lotus) droegen bij aan een opwindende middag voor de Moscovieten die het circuit onder de muren van het Kremlin omringden. Maar liefst 300.000 racefans stonden langs de straten van Moskou om de coureurs toe te juichen.

Bavaria kijkt als mede-initiatiefnemer terug op een zeer geslaagd evenement. Peer Swinkels, directielid van Bavaria, licht toe: "Bavaria City Racing Moscow is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populair evenement onder de Moskovieten en een gerespecteerd platform binnen de top van de autosport. De relevantie van Formule 1 in Rusland is daarmee weer op de kaart gezet: inmiddels is de Grand Prix vanaf 2014 toegekend aan Rusland." Swinkels vervolgt: "Bavaria is natuurlijk erg trots dat het dit jaar gelukt is om Ferrari naar Moskou te halen. Ferrari is en blijft de crème de la crème van de autosport. Hun deelname maakt de vierde editie van Bavaria City Racing Moscow de meest sensationele editie ooit."

Het publiek werd getrakteerd op een compleet racespektakel. De bolides stoven aanvankelijk door diepe waterplassen veroorzaakt door hevige stortbuien en later kreeg het publiek het spektakel nog eens te zien, maar dan op een zonovergoten circuit.

Fisichella kwam namens Ferrari in actie tijdens Bavaria City Racing Moscow. "Het is een geweldig circuit met het Kremlin en het Rode Plein op de achtergrond. De regenachtige omstandigheden vergden alles van de coureurs en maakten de demonstratie tot een waar spektakel", aldus Fisichella. "Het publiek was uitzinnig en dat is waar het allemaal om draait".

Over Bavaria

Bierbrouwer Bavaria is het op een na oudste familiebedrijf in Nederland. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen voor Bavaria, in binnen- en buitenland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt in de brouwerij van Bavaria in het Zuiden van Nederland al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Zo wordt de beste kwaliteit al sinds 1719 gewaarborgd. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurzuiver mineraalwater en vermout Bavaria haar eigen gerst.

Bavaria is de tweede bierbrouwerij van Nederland, maar ook de tweede grootste bierexporteur van Nederland. Van de zes en een half miljoen hectoliter bier gaat 65% naar het buitenland. Bavaria is wereldwijd in ruim 120 landen met verschillende producten vertegenwoordigd. Met alcoholvrije producten is Bavaria vooral aanwezig in het Midden - Oosten en in een aantal landen in West-Europa. Daarnaast heeft Bavaria zich als familiebedrijf met speciaalbier in een aantal Westeuropese landen een unieke positie kunnen verwerven, zoals met 8.6 in Frankrijk.

De eigenzinnige marketing van Bavaria trekt de laatste jaren ook internationaal veel aandacht. Aansprekende reclames met internationale sterren als Mickey Rourke, maar ook het formule-1 evenement Bavaria Moscow City Racing zorgen voor veel publiciteit. Op marketinggebied weet Bavaria met verrassende combinaties zich internationaal in de kijker te spelen, zoals met de campagne met de DutchDress (WK 2010), een fashionable oranje jurkje voor vrouwen.

Over Bavaria City Racing

Bavaria City Racing is, zowel in Rotterdam als in Moskou, de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste publiekstrekkers. De demonstraties van internationale race-auto's en coureurs uit de hoogste raceklasses in combinatie met de gratis toegankelijkheid van het evenement brengen de top van de autosport ongekend dichtbij. O.a. Fernando Alonso, Jenson Button, Vitaly Petrov, David Coulthard, Nelson Piquet jr, Heikki Kovalainen en Adrian Sutil gaven in eerdere edities acte de présence.

Bavaria City Racing Rotterdam

Bavaria City Racing zag in 2006 in Rotterdam het levenslicht. Markante plekken in de stad, zoals de Willemsbrug en het Hofplein, vormen sindsdien het decor voor ronkende motoren en spectaculaire donuts van verschillende F1-bolides. Na 5 succesvolle edities kunnen we in Rotterdam inmiddels rekenen op circa 550.000 uitzinnige fans en daarmee is Bavaria City Racing een van de grootste publiekstrekkers van de stad. Op 21 augustus 2011 zal de 6e editie van Bavaria City Racing Rotterdam plaatsvinden.

Bavaria City Racing Moscow

Wat voor veel mensen onmogelijk leek werd in 2008 werkelijkheid: belangrijke wegen in en rondom het immens drukke centrum van Moskou werden afgesloten om de eerste editie van Bavaria City Racing Moscow plaats te laten vinden. Sindsdien bieden het Rode Plein en het Kremlin, een van de meest beveiligde plekken ter wereld, een surrealistisch toneel aan verschillende F1-teams en andere internationale topklasses. Dat het nog steeds een uitzonderlijk evenement is bewijst de media-aandacht in Moskou: in 2010 bracht het evenement maar liefst 600 internationale journalisten en cameraploegen naar de Russische hoofdstad.

Foto- en videomateriaal is beschikbaar op
http://www.bavariacityracingmoscow.com.

De WORLD FEED van de European Broadcasting Union (EBU) is van15:15h tot 15:30h GMT. Videomateriaal is ook beschikbaar op Worldlink: http://www.eurovision.net/worldlink

Bavaria N.V.

CONTACT: Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Bavaria: Inge van derHeijden, +31(0)6-5109-1578, inge.van.der.heijden@bavaria.nl