Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel vernieuwt uittreksel

zondag 26 juni 2011

Op 18 juli introduceert de Kamer van Koophandel een vernieuwd uittreksel. Het uittreksel, waarop onder meer authentieke gegevens uit het Handelsregister over een onderneming of rechtspersoon staan, is op een aantal punten verbeterd op grond van wensen van gebruikers.

Zo staan er op het nieuwe uittreksel meer gegevens, bijvoorbeeld de datum van registratie (in verband met fraudebestrijding). Ook zijn de getoonde gegevens praktischer ingedeeld, is de bewoording op onderdelen aangepast en de opmaak verbeterd. De Kamer van Koophandel is als afzender duidelijk zichtbaar. Het tarief, de juridische betekenis, aanvraag- en leveringskanalen van het uittreksel blijven ongewijzigd. In uitzonderingsgevallen wordt het oude uittreksel ook na 18 juli nog verstrekt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als een rechtspersoon of onderneming voor 25 mei 2010 is beëindigd.

Nieuw vestigingsnummer

Als gevolg van Europese regels krijgt elke vestiging van een onderneming vanaf 1 juli 2011 een eigen, uniek vestigingsnummer van 12 cijfers in het Handelsregister. Het nieuwe nummer is vanaf 18 juli zichtbaar op het vernieuwde uittreksel.

Efficiënter

Mede door veranderingen in wetgeving heeft de Kamer van Koophandel op 25 mei 2010 een nieuw Handelsregistersysteem in gebruik genomen. Het Handelsregister is één van de basisadministraties die de Nederlandse overheid efficiënter moet maken voor burgers en ondernemers. Het nieuwe systeem biedt de mogelijkheid om het uittreksel beter af te stemmen op de wensen van gebruikers.

Meer informatie


* het uittreksel:

* nieuw vestigingsnummer:

* klantenservice Kamer van Koophandel: 0348 426276.

Bron: KvK