Gemeente Valkenburg aan de Geul

Maandag 18 juli: Radio Tour de France vanaf De Cauberg

Live muziek van Rowwen Hèze en Van Dik Hout

Maandag 18 juli: Uitzending Nos Radio Tour de France vanaf Landal Kasteeldomein De Cauberg

De NOS verzorgt dit jaar voor de 41e keer NOS Radio Tour de France; het Radio 1-programma met de hoogste luisterkijkdichtheid per jaar. Op de rustdagen in de Tour trekken de presentatoren van het radioprogramma dit jaar voor het eerst het land in om de uitzending vanaf een bijzondere locatie te verzorgen. Op maandag 18 juli strijkt de karavaan neer op dé wielerberg in Nederland: De Cauberg. Bij Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg wordt bij de hoofdingang van het bungalowpark een complete radiostudio ingericht voor de uitzending van 14.00 uur tot 18.30 uur. Rowwen Hèze en Van Dik Hout treden live op. Publiek is van harte welkom om de uitzending bij te wonen en te genieten van de vele sportieve en muzikale activiteiten.

NOS Radio Tour de France wordt gepresenteerd door Dione de Graaff en Tom van ât Hek (14.00-18.30 uur). Voor de analyse van de ontwikkelingen in de koers worden de presentatoren bijgestaan door de ex-wielrenner Aart Vierhouten. Michael Boogerd geeft regelmatig zijn visie vanuit Frankrijk in samenspraak met verslaggever Steven Dalebout. De uitzending wordt opgeluisterd met live muziek van Rowwen Hèze en Van Dik Hout. Naast de muziekoptredens kan het publiek meedoen aan het Holland Sport Fietsspel en zijn er verschillende fietsstands. Bezoekers kunnen gebruik maken van de speciale bus die van en naar Valkenburg rijdt.

NOS Radio Tour de France is te beluisteren op Radio 1 met onder meer de vertrouwde Tourflitsen en een vernieuwde Franstalige Tour Top 100. Er is aandacht voor de onbekende verhalen uit de Tour. Renners, kenners of liefhebbers vertellen anekdotes die nog weinig mensen kennen. Onderdelen als nieuws en interviews uit de karavaan, de âTourflitsâ (met Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman) en de âCarte Postaleâ van Jeroen Wielaert, waarin hij bloemrijke omschrijvingen geeft van het Franse land, zijn ook dit jaar weer een vast onderdeel

Uitzendingen NOS Radio Tour de France
Maandag t/m vrijdag 14.00-18.30 uur
Zaterdag en zondag 14.00-18.00 uur
Â