Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.40 uur

Utrecht, 18-07-2011

Straatrover aangehouden

UTRECHT Een straatrover werd op zondagochtend aangehouden.

Rond 07.05 uur liep een 43-jarige man uit Utrecht over de Potterstraat om geld te gaan pinnen. Hij werd aangesproken door een man en ze begonnen een gesprek. Het slachtoffer pinde geld en de twee liepen verder. De man vroeg hem of hij geld van hem kon krijgen, maar dit weigerde het slachtoffer. Op de Jacobijnenstraat bedreigde de man de Utrechter met een mes en beroofde hij hem van zijn geld. De straatrover ging ervandoor, maar de politie werd direct gebeld. Zij zochten in de omgeving en aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de 42-jarige straatrover uit Utrecht, aanhouden op de Willemstraat. Hij is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een man moest in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs inleveren, omdat hij reed onder de invloed van alcohol.

Omstreeks 00.55 uur zagen surveillerende agenten op de Amsterdamsestraatweg een automobilist zijn auto op een vreemde manier keren. Op de Cartesiusweg gaven de agenten hem een stopteken, waaraan de man voldeed. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht kon geen rijbewijs tonen en de agenten roken bij hem een alcohollucht. De man moest blazen en uit deze test bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 575 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een man werd op maandagochtend aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto.

De politie kreeg rond 06.20 uur een melding van een inbraak in een auto op de Professor Ritzema Boslaan. De verdachte zou zijn weggefietst in de richting van de Professor van Bemmelenlaan. Agenten zochten in de omgeving en op de Albrecht Thaerlaan zagen zij een man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. De 36-jarige man uit Utrecht werd aangehouden op verdenking van de auto-inbraak. De politie onderzoekt de zaak.

Radarcontrole

UTRECHT Op maandagochtend hielden agenten een verkeerscontrole.

Tussen 08.20 uur en 10.20 uur hielden agenten op de Marnixlaan een radarcontrole. 393 Bestuurders werden gecontroleerd en 53 van hen overschreden de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u. Ook negeerden drie personen een rood verkeerslicht. De overtreders kunnen de bekeuringen binnenkort op de deurmat verwachten.

Auto tegen pui gereden

UTRECHT Op zondagmiddag reed een automobilist met zijn auto tegen de pui van een verzorgingsflat.

Rond 12.20 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist tegen de pui van een verzorgingsflat aan de Saffierlaan was gereden. Agenten gingen ter plaatse en daar bleek dat de 89-jarige bestuurder uit Utrecht weg wilde rijden van de parkeerplaats bij de flat. Hij verklaarde dat zijn voet bleef hangen op het gaspedaal. Vervolgens reed de man in zijn achteruit tegen de pui van de verzorgingsflat aan. Hierbij nam de bestuurder ook een scootmobiel mee, die op het trottoir voor de pui geparkeerd stond. Een 86-jarige vrouw, die binnen in de flat stond, raakte lichtgewond aan haar elleboog. De bestuurder zelf was erg geschrokken, maar raakte niet gewond. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.