Gemeente Noordwijkerhout


Vaststelling bestemmingsplan Ruigenhoek 17

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 30 juni jl. het bestemmingsplan Ruigenhoek 17 zowel analoog als digitaal heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en omschrijving plan

Het plangebied heeft alleen betrekking op het perceel Ruigenhoek 17. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is het beëindigen van de agrarische functie ter plekke. Het gewenste gebruik van de woning als burgerwoning is in strijd met het geldende bestemmingsplan. Het betreft hier een sanering van een voormalig agrarisch bedrijf, waarbij de agrarische bebouwing wordt gesloopt en de voormalige agrarische bedrijfswoning blijft staan. Het wijzigen van de bestemming van het perceel behoeft een nieuw bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan, het raadsvoorstel, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken, van 13 juli tot en met 23 augustus 2011 gedurende openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de publieksbalie Ruimte en Bouwen. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via bestemmingsplannen > Ruigenhoek

Gedurende deze termijn van 6 weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad door belanghebbenden schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE 's-Gravenhage. Belanghebbenden zijn in dit geval degenen aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Ingeval van onverwijlde spoed kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in dat geval niet in werking voordat op dat verzoek is besloten.