Erik Schut - WoodWing Software - 1 van de 5 finalisten LOEY Award

Persbericht van Woodwing Software B.V.

De nominatie voor de Leading Online Entrepreneur of the Year Award is het directe resultaat van WoodWing's baanbrekende activiteiten op het gebied uitgeven op tablets, een onderdeel van WoodWing's totaaloplossing voor crossmediaal uitgeven.

Zaandam (18 juli 2011) - Erik Schut, President van WoodWing Software - een van de aanjagers van innovaties op het gebied van crossmediaal uitgeven voor kranten, tijdschriften en andere uitgevers - is een van de vijf finalisten van de LOEY Award. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste Online Entrepreneur van het jaar. De jury bestaat uit specialisten op gebied van media, financiën en IT.

Erik Schut's nominatie is gebaseerd op de resultaten die WoodWing Software boekt op het gebied van crossmediaal uitgeven in het algemeen, en recentelijk in het bijzonder voor het uitgeven op tablets. Sinds de introductie van de iPad in April 2010 heeft WoodWing in deze markt wereldwijd een leidende positie ingenomen. Honderden tijdschriften, kranten, boeken en corporate uitgaven zijn op de tablet gelanceerd middels WoodWing's Tablet Publishing Solution. Omdat het proces van uitgeven op tablets naadloos kan worden geïntegreerd in de bestaande (print) workflow van de uitgever, is er relatief weinig nieuwe kennis en resources nodig.

Niet alleen het aantal tablets op de markt neemt in hoog tempo toe, ook het aantal platformen breidt zich gestaag uit - iOS, Android, webOS, BlackBerry. WoodWing's visie hierop is dat elk platform zijn eigen specifieke oplossing (App) verdient voor een optimale gebruikerservaring, waarbij de extra inspanning voor de uitgever echter minimaal moet blijven. Daartoe heeft WoodWing een aantal efficiënte oplossingen ontwikkeld die uitgevers helpen om concurrerend te blijven in deze snel veranderende industrie.

"Erik's voordracht als LOEY is een terechte keus," aldus Hans Janssen, CEO van WoodWing Software. "Moeiteloos combineert Erik ondernemen met technisch innoveren. Het succes van WoodWing is direct gerelateerd aan zijn unieke kwaliteiten. Hierdoor is Woodwing niet alleen in Nederland een gevestigde naam onder uitgevers geworden, maar is WoodWing uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met klanten in in meer dan 70 landen."

WoodWing maakt gebruik van bewezen standaardtechnologieën en werkt met een open architectuur, waardoor het eenvoudig is om te integreren met andere systemen. Het resultaat is een zeer flexibele en scherp geprijsde oplossing die voldoet aan de eisen die uitgevers heden ten dage stellen. Tot de klantenkring behoren bedrijven als Sanoma, Gruner+Jahr, Time Inc. en Axel Springer, maar ook Nederlandse uitgevers, zoals Veronica of het Financieele Dagblad.

Over WoodWing
WoodWing Software werd opgericht in het jaar 2000. WoodWing ontwikkelt vooruitstrevende redactionele oplossingen voor de productie van gedrukte, online en mobiele publicaties, inclusief die op tablets. De snelle wereldwijde groei en het succes bij zowel kleine als grote uitgeverijen tonen aan dat WoodWing de beste oplossingen levert voor de scherpste prijs.

WoodWing heeft haar hoofdkantoor in Zaandam, Nederland en heeft regionale kantoren in Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Klanten worden middels een netwerk van gekwalificeerde partners bediend. Voor meer informatie, zie www.woodwing.com.

Links:
http://www.woodwing.com



Razende Robot Reporter