Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van overtreden Flora- en Faunawet
Publicatiedatum: 18-7-2011 10:06:23

ARNHEM - Een 44-jarige Arnhemmer werd zondagmiddag 17 juli in zijn woning in de wijk Elderveld-Noord aangehouden op verdenking van het overtreden van de Flora en Faunawet. De man zou met een luchtdrukwapen vanuit zijn woning op vogels hebben geschoten

Rond half drie kreeg de politie een melding dat de man vanuit het raam van zijn woning op vogels zou schieten. Daarop stelde de politie een onderzoek in. In de woning van de man werden drie luchtdrukwapens aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast werden in een vuilcontainer bij de woning de resten van een vogel gevonden. De Arnhemmer werd aangehouden op verdenking van het overtreden van de Flora- en Faunawet. Na zijn verhoor in het politiebureau werd de man weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van Justitie. (2011083408-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Beschonken duo aangehouden wegens rijden onder invloed
Publicatiedatum: 18-7-2011 10:03:15

ARNHEM - De politie heeft zondagavond 17 juli een 29-jarige Arnhemmer en een 26-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Waterlelielaan in Arnhem wegens rijden onder invloed. Daarbij werd het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg de vrouw een proces-verbaal wegens rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs.

Rond zes uur zag een omstander de 29-jarige Arnhemmer in een auto over de Huissensestraat rijden. De 26-jarige vrouw zat naast hem in de auto die over de weg zou hebben geslingerd. Toen de twee parkeerden op het Werenfriedplein en uitstapten waren kennelijk ze onvast ter been en in beschonken toestand. Toen het duo vervolgens weer wilden wegrijden werd de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de 26-jarige vrouw in de auto wegrijden op het Werenfriedplein. De vrouw slingerde over de weg en gaf andere weggebruikers geen voorrang. Toen de agenten op de Huissensestraat haar een stopteken gaven negeerde ze dit. Na een korte achtervolging zette de vrouw de auto op de Waterlelielaan aan de kant, waarbij ze in botsing kwam met de ijzeren beschermer van een boom. Het kennelijk beschonken duo werd vervolgens aangehouden.

De vrouw bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,36 en reed zonder geldig rijbewijs. Ademonderzoek wees uit dat de Arnhemmer een alcoholpromillage had van 1,90. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. Ze kreeg bovendien een rijverbod van 8 uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 10 uur. Het duo werd na verhoor in het politiebureau weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van Justitie.
(2011083447-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---