Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie houdt metaaldieven aan

Datum incident: 18-07-2011 Locatie: Waalhaven - District/dienst: Zeehavenpolitie

Datum publicatie: 18-07-2011 10:14

Op zaterdag 16 juli hebben agenten van de Zeehavenpolitie Rotterdam-Rijnmond twee verdachten aangehouden op verdenking van metaaldiefstal.

Een metaalinkoper aan de Rotterdamse Waalhaven kreeg zaterdag een partij aangeboden die hij niet vertrouwde. Hij alarmeerde de Zeehavenpolitie. Op basis van het opgegeven signalement en kenteken konden agenten op de 2e Hoge Banweg de verdachten aanhouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam en zijn 22-jarige vriendin. Het bedrag dat hij voor de partij metaal had ontvangen is in beslag genomen.

Buiten de verdenking van de diefstal was ook nog de derde keer dat de politie de verdachte man zonder rijbewijs achter het stuur aantrof. Om deze reden is zijn auto in beslag genomen. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering en rijden terwijl de APK was verlopen.

Metaaldiefstal van bliksemafleiders, aan het spoor en andere objecten kunnen levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Ze zorgen bovendien voor veel financiële schade. Daarom heeft de Zeehavenpolitie extra aandacht voor metaaldiefstallen in de Rotterdamse haven en omgeving. Naast gerichte surveillance en SMS-alert, hebben de wijkagenten nauw overleg met de havenbedrijven, beveiligers en metaalinkopers om diefstallen te voorkomen.