Batenburg Beheer

PERSBERICHT

Batenburg-dochter HPR Techniek neemt Micropower over

HPR Techniek B.V., een handelsonderneming van Batenburg Beheer N.V., neemt alle aandelen van Micropower B.V. over en verbetert daarmee haar marktpositie op het gebied van elektronicabehuizingen en industriële pc's.

HPR Techniek (HPR) te Rotterdam is een technische handelsonderneming, die vanuit haar afdeling Elektronica en Behuizingen elektronische componenten, lege behuizingen en complete samengebouwde systemen levert. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een elektronicawerkplaats die zich specialiseert in ontwerpen, assembleren, bedraden, monteren en testen van industriële systemen. Hier worden prototypes en kleine tot middelgrote series geproduceerd. HPR werkt op dit terrein al samen met Micropower.
Micropower te Breda is distributeur en leverancier van onder andere industriële computers, analoge en digitale I/O kaarten, embedded systemen, single board computers en panel pc's. Met een vijftal medewerkers wordt een omzet van ruim EUR 1 miljoen op jaarbasis gerealiseerd. Met deze beperkte overname versterkt HPR Techniek haar positie op het gebied van elektronicabehuizingen en industriële pc's. De overname is in contanten voldaan en draagt naar verwachting positief bij aan de winst per aandeel. Rotterdam, 14 juli 2011
Directie Batenburg Beheer N.V.
Bedrijfsprofiel Batenburg Beheer N.V.
Batenburg Beheer is een technische dienstverlener, actief op het gebied van installatietechniek en technische handel. De activiteiten worden uitgevoerd in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. De Batenburg Groep bestaat uit twaalf operationele werkmaatschappijen hoofdzakelijk gevestigd in Nederland en België met in totaal circa 950 medewerkers. De aandelen van de vennootschap zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V. Batenburg Beheer N.V.
Postbus 9441
3007 AK Rotterdam
Tel. 010-2928080
E: info@batenburg.nl