Politie Drenthe

Maandag 18 juli 2011

Provincie Drenthe, 18-07-2011

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

ZWARTEMEER Zondagavond heeft de politie een 51-jarige man uit Zwartemeer aangehouden. Hij had op De Hoven met zijn auto een andere auto geraakt terwijl hij had gedronken. Hij werd aangehouden en moest blazen. De uitslag was 600, en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Boetes niet betaald; twee maanden zitten

HOOGEVEEN Zondagavond controleerde de politie op de Mr. Cramerweg een 21-jarige automobilist uit Coevorden. Hij bleek negen boetes niet te hebben betaald, in totaal ruim 1200 Euro. Omdat dit bedrag ook nu bij aantreffen niet betaald kon worden, wordt hij 63 dagen vastgezet.

Politie onderzoekt snelkraak

BORGER Zaterdagnacht is ingebroken in een winkel aan Achter de Brink. De dader is binnengekomen door een raam in te slaan. In de winkel is een vitrine vernield waarna er sieraden en horloges zijn gestolen. De dader is hierbij vermoedelijk gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in en zal daarbij gebruik maken van de beelden van de bewakingscameras.

Aanhouding na diefstal benzine

EMMEN / STADSKANAAL Zondagnacht kreeg de politie een melding dat inzittenden van een personenauto bij het tankstation aan de Hondsrugweg in Emmen hadden getankt en dat ze daarna zonder te betalen waren weggereden. De diefstal was op video vastgelegd en het kenteken werd gecheckt. Dat bleek thuis te horen in Stadskanaal. Surveillanceautos van Groningen werden hierover ingelicht. Kort daarop troffen agenten in Stadskanaal de gezochte auto aan. De twee inzittenden, een 20-jarige man zonder vast woonadres en een 30-jarige man uit Cuijk, zijn aangehouden. Ze zijn overgedragen aan Politie Drenthe en ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Politie onderzoekt autobrand

HOOGEVEEN Zondagnacht even na 2.00 uur is brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Wilhelminastraat. De brandweer bluste de brand. Twee autos naast de brandende auto liepen ook schade op. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

ERM Zondagmorgen reed een 29-jarige automobilist uit Dalen over de N34 met een snelheid van 158 km/u. Zijn snelheid werd vastgelegd met de lasergun. Het rijbewijs is ingevorderd.

Auto tegen woning

EMMER COMPASCUUM Zondagmiddag reed een 64-jarige man uit Emmer Compascuum met zijn auto over het Hoofdkanaal. Bij de brug wilde hij linksaf en raakte daarbij de controle over de auto kwijt. Daarop kwam de auto tot stilstand tegen een woning aan de Munsterseweg. De automobilist bleef ongedeerd. Auto en woning raakten beschadigd.

Automobilist raakt te water

ERICA Zondagmorgen reed een 40-jarige man uit Lochem met zijn auto over de Verlengde Herendijk. Daar raakte hij door nog onbekende oorzaak van de weg en kwam met de auto in het water terecht. De man, die in verwarde toestand verkeerde, is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.