Politie Gelderland-Zuid

Rijbewijzen ingevorderd na metingen onopvallende videoauto

Nijmegen e.o., 18-07-2011 o Tijdens de Vierdaagsefeesten zet het team Verkeershandhaving vrijwel dagelijks de onopvallende videosurveillanceauto in. Dit controlemiddel wordt gebruikt om excessen en gevaarlijk rijgedrag aan te pakken. Hieronder een overzicht van de controles afgelopen weekend. Van 4 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Zowel zaterdag- als zondagavond en -nacht vonden er in Nijmegen en op de toegangswegen naar de stad controles plaats. De videoauto wordt ingezet rondom en aanvullend aan de alcoholcontroles.

Auto meegenomen naar bureau
Zaterdagnacht rond 00.30 uur reden de videosurveillanten vanuit Nijmegen richting Arnhem. Op de Prins Mauritssingel bij Lent werd een automobilist met een snelheid gemeten van 91 km/per uur. Hier geldt een maximum van 50. Verderop op de A325 ter hoogte van Ressen deden de agenten een meting van 107 km/per uur. Ter plekke mag vanwege werkzaamheden tijdelijk maar 70 worden gereden. Tijdens de afhandeling van de bekeuring werden de videosurveillanten ingehaald door een auto die met zeer hoge snelheid reed; ook nu was de snelheidsbeperking van toepassing. Daarop gingen de agenten er achteraan en startten een trajectmeting. Er waren uitschieters van boven de 170, maar een gemiddelde kwam uit op 143 kilometer per uur. Omdat de bestuurder, een 21-jarige Arnhemmer, geen rijbewijs bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Die krijgt hij terug zodra het rijbewijs wordt overhandigd.

Zondag werden vanaf 18.00 uur 's avonds controles gehouden met de videosurveillanceauto. Die duurden tot ongeveer 02.00 uur 's nachts. Ook dit keer werden met name hardrijders op de A325 geconstateerd ter hoogte van het 70 km-gedeelte. Drie bestuurders die meer dan 50 km/per uur te hard reden, konden na staande houding tijdelijk hun rijbewijs inleveren. Om 21.40 uur werd een 25-jarige automobilist uit Bemmel geklokt met een gemiddelde van 136 km/per uur. Een 27-jarige inwoner van Nijmegen reed een gemiddelde snelheid van 133, dit betekende een overschrijding van 58 km/per uur. Rond kwart over 12 wees een trajectmeting van ee 36-jarige Arnhemmer uit dat hij gemiddeld 129 had gereden. Proces-verbaal wordt naar justitie gestuurd, de officier beslist over teruggave van hun rijbewijzen en bepaalt de uiteindelijke strafmaat.
(08)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 10:35 | © Regio Gelderland-Zuid |