Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 18-07-2011

Op inbrekerspad?

AMERSFOORT Twee mannen werden betrapt op het bezit van inbrekerswerktuigen. Politiemensen zagen dat het tweetal op maandag 18 juli omstreeks 00.25 uur zich verdacht gedroeg bij een bedrijf.

Op het moment dat zij de politie zagen, gingen zij er vandoor en reden weg. Op de Nijkerkerstraat werden zij aan de kant gezet en gecontroleerd. In de auto lag inbrekersgereedschap, zwarte kleding en een zaklamp. Het tweetal van 40 en 31 jaar afkomstig uit Almere, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De auto werd voor forensisch (sporen)onderzoek overgebracht naar het bureau.

Betrapt op rijden onder invloed na aanrijding

AMERSFOORT Een 40-jarige automobilist uit Amersfoort is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Getuigen zagen op maandag 18 juli omstreeks 00.15 uur dat de bestuurder betrokken was bij een aanrijding op de Spreeuwenstraat en de getuigen belden naar de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, wilde de man juist het portiek van een flat binnengaan. De man werd aangehouden, waarbij hij enig verzet pleegde. Hierop werd hij geboeid overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man 840 ug/l alcohol in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Na onderzoek op de Spreeuwenstraat bleek dat er bij twee geparkeerde personenautos lichte schade was ontstaan. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw betrapt op forse snelheidsovertreding

LEUSDEN Een 22-jarige vrouw uit Amersfoort is betrapt op een forse snelheidsovertreding. Politiemensen zagen haar op zondag 17 juli omstreeks 09.00 uur rijden over de Langesteeg. De vrouw werd geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 109 km/u waar 60 km/u is toegestaan.