Tuinieren via de satelliet: een duurzame oplossing

Persbericht van Bloem & Tuin Evenementenburo B.V.

Bloem & Tuin 2011
Grootste tuinevenement in Benelux
Landgoed Gulbergen, Nuenen, Noord-Brabant
18e editie: van 15 juli t/m 24 juli 2011

BLOEM & TUIN 2011: PRIMEUR: TUINIEREN VANUIT DE RUIMTE!

Tuinieren vanuit de ruimte fictie? Nee, het is al veel dichterbij dan wij denken. Deze revolutionaire techniek wordt nu al ingezet in de landbouw en zal binnen enkele jaren ook door tuinbezitters kunnen worden gebruikt. Het klinkt misschien als Science Fiction, maar de techniek hierachter kan nog wel eens heel belangrijk worden voor de hele wereld. Precies weten wanneer en hoeveel water je moet geven. Op Bloem & Tuin 2011 kunt u al een beetje kennis maken met deze toepassing. Met de huidige waterproblemen en mestproblematiek, is dit een belangrijke mondiale ontwikkeling. Verwacht wordt dat men over enkele jaren vanachter de computer kan zien wat voor ongedierte er tussen de gewassen zit. De firma Basfood verwacht dat dit binnen 5 jaar mogelijk zal zijn voor tuinbezitters.

Terug naar het begin
Naast alle nieuwe technieken en de nieuwste producten voor de tuin, wordt vaak het meest belangrijke vergeten: De honingbij. Dit kleine beestje is misschien wel het belangrijkste linkje in onze voedselketen. Dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van bijen. Imker Ruud Korteling, uitgeroepen tot Duurzame Ondernemer van Eindhoven 2011, neemt één van zijn bijenvolken mee en vertelt u alles over deze belangrijke wezentjes.

De eetbare tuin: Ontspannend en kostenbesparend Bloem & Tuin put haar grote aantrekkingskracht uit het enorme tuinaanbod met vooral veel nieuwe trends. Eén van deze trends is de eetbare tuin. Wat is er leuker en ontspannender dan je eigen voedsel kweken in je eigen tuin? Diverse kwekers hebben eetbare planten en bloemen om een diner te spannender te maken, maar Intratuin gaat een stapje verder. Heb je een alleen een balkon en wil je je eigen groenten verbouwen? Dan is dit mogelijk en het kan ook nog eens honderden euro's per jaar schelen.
Martijn van der Velden, afgestuurd aan de Design Academy, laat op dit onderwerp zijn geheel eigen ontwerp zien in een zeer bijzonder ontwerp.

De tuin het hele jaar rond
Inmiddels is Bloem & Tuin het meest toonaangevende evenement op de jaarlijkse tuinagenda. Dit jaar Op de 18e editie van Bloem & Tuin zullen naast de nieuwste tuinuitvindingen ook vele bloemen en planten en traditionele tuinproducten te zien zijn. Zo zal dit jaar de tuinverwarming letterlijk en figuurlijk een 'hot' item worden. Deze zijn er in diverse uitvoeringen. Van RVS tot een stenen korf en de meesten zijn multifunctioneel, omdat ze ook te gebruiken zijn als barbecue. Zo kunt u ook in de winter gebruik maken van uw sfeervolle tuin en natuurlijk de avonden verlengen. Eén van de studenten van de Design Academy is afgestudeerd op dit gebied met zijn uitvinding 'seizoensverlenging'.

Studenten van Design Academy
Na het succes van vorig jaar waar 4 afgestudeerde studenten hun bijzondere producten presenteerden, doen dit jaar 10 afgestudeerde studenten van de Design Academy van Eindhoven mee en laten zien dat Design naast een zeer fraai uiterlijk ook ontzettend functioneel en milieubewust kan zijn. Teun Fleskens komt met een nieuwe uitvoering van zijn ChitChat. Femke Roefs met een ontwerp van een thuis composteer ontwerp.

Nieuwe planten en bloemen
De standhouders die hun producten presenteren tijdens Bloem & Tuin zijn ware specialisten op hun vakgebied. Toch kent dit tuinevenement tussen de vele vakspecialisten nog diverse uitschieters, zoals kweker Ad van Heesbeen van Sense of Nature. Enkele jaren geleden bracht hij de 5 zintuigen weer terug in de tuin door middel van een stuk bewustwording. Ook dit jaar zijn er weer diverse nieuwe kwekers die het evenement komen versterken met hun planten, maar vooral ook hun kennis.

Tuinen en vijverpartijen
Water brengt rust en leven in een tuin. Dat is de reden waarom tuinliefhebbers graag kiezen voor een waterpartij. Tuinarchitecten tonen hun bijzondere creaties en nieuwste trends via schitterende waterpartijen voor elke tuinafmeting: aangelegde parktuinen met enorme vijvers waarin exotische vissoorten zwemmen; naast een kabbelende watergroep voor de minituin. Want dat is de grote kracht van Bloem & Tuin: dit openlucht-tuinevenement is buitengewoon interessant voor zowel bescheiden tuinliefhebbers als voor hartstochtelijke tuinfanaten.

Voorzieningen
De bospaden, hellingen en vennen op het landgoed zijn ook zeer aantrekkelijk voor kinderen. Verder is er bij de inrichting van dit openluchtevenement gedacht aan alle bezoekers: een parkeerterrein direct tegen het evenemententerrein, terrassen, horeca en voorzieningen voor mensen met een functiebeperking.

Openingstijden
De 18e editie van vrijdag 15 juli tot en met zondag 24 juli is Bloem & Tuin dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

*

Links:
http://www.bloem-en-tuin.nl



Razende Robot Reporter