Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 18-07-2011

Fiets gestolen en weer terug!

SOEST Een 28-jarige man uit Zeist is aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets en rijden onder invloed.

Een 42-jarige bewoner aan de Apollo in Soesterberg werd maandag 18 juli omstreeks 04.50 uur wakker van geluiden uit zijn tuin. Hij nam poolshoogte en zag dat zijn fiets uit de carport was gestolen. De bewoner stapte in zijn auto en ging op onderzoek uit. Die zoektocht had succes, want op de Kamerlingh Onneslaan zag hij een man op zijn fiets rijden. De bewoner blokkeerde met zijn auto de dief, die vervolgens achterop de auto botste, waarbij het glas van een achterlicht brak. De bewoner hield de dief vast en belde de politie.

De politie nam hem mee naar het bureau en de gestolen fiets werd teruggebracht naar de Apollo. Na een ademanalyse bleek dat de Zeistenaar 485 ug/l alcohol in zijn lichaam had en in zijn rugzak zat inbrekersgereedschap. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist betrapt

SOEST Een 29-jarige automobilist uit Soest is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen zagen hem maandag 18 juli omstreeks 00.25 uur rijden over de Soesterbergestraat met een kapot achterlicht. Bij de controle en het aanpreken van de Soester, bleek dat sprake was van alcoholgebruik. Op het moment dat de politiemensen hem wilden aanhouden, wilde hij wegrennen. Het lukte om de man vast te pakken, maar die begon zich los te rukken en te verzetten. Bovendien schold hij de politiemensen uit. Het lukte om de man naar de grond te brengen en te boeien.

Hij werd naar het bureau vervoerd. Na de ademanalyse bleek dat hij 275 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het plegen van verzet, voor belediging en het rijden zonder rijbewijs.