Politie Groningen

Maandag 18 juli 2011

Provincie groningen, 18-07-2011

Getuigen straatroof Oude Kijk in t Jatstraat gezocht.

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een straatroof die zaterdagavond 16 juli plaats vond in de Oude Kijk in t Jatstraat. Omstreeks 21.30 uur kreeg een 23-jarige man uit Groningen plotseling een tik in zijn gezicht. Hierna werd zijn mobiele telefoon uit zijn handen gegrist. De verdachte ging er fietsend vandoor in de richting van de Nieuwe Kijk in t Jatstraat. De politie beschikt over het volgende signalement van de verdachte: blanke man, ingevallen gezicht, ongeveer 30 jaar oud, donkerblond gemillimeterd haar en hij was gekleed in een korte groene jas. Vermoedelijk stond een tweede verdachte op de uitkijk. Deze man fietste direct achter de straatrover aan. De politie beschikt van de tweede verdachte over het volgende signalement: junkachtig type, ongeveer 1.70 meter, tenger postuur, gekleed in een zwarte trui met capuchon en een zwarte broek. Hij reed op een grijze fiets. Mogelijk hebben getuigen informatie over deze straatroof. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van de beroving hebben gezien of aanslaan op het signalement van de twee verdachten. Getuigen kunnen bellen met het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanhouding na huiselijk geweld.

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag een 19-jarige inwoner uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De politie reageerde op een melding dat de zoon des huizes zijn moeder had bedreigd. Ook had de man huisraad kapot gegooid en de auto van zijn moeder vernield. Toen de agenten bij de woning kwamen was de zoon al verdwenen. Agenten zagen de man in de omgeving lopen en hebben hem aangehouden. De Stadjer is ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Met scootmobiel in de sloot

WINSUM Een 73-jarige vrouw uit Winsum is zondagmiddag op de Trekweg met haar scootmobiel in de sloot belandt. De vrouw reed samen met haar echtgenoot door de landerijen tussen Winsum en Onderdendam. Door nog onbekende oorzaak kwam de bejaarde dame met het achterwiel in de berm terecht. Hierdoor viel de scootmobiel om en rolde een naastgelegen sloot in. De man van het slachtoffer hielp zijn vrouw op het droge. Personeel van de ambulance heeft de vrouw ter plaatse nagekeken en haar naar huis gebracht.

Speelgoedauto gestolen bij inbraak

ZUIDHORN Zondagmiddag tussen 14.30 en 17.10 uur werd er ingebroken in een woning aan de Klinckemalaan in Zuidhorn. Inbrekers zijn de woning binnen gegaan nadat ze een raamkozijn geforceerd hadden. Uit de woning werd een kinderspeelgoedauto gestolen. Dit betreft een model Mercedes 300S, kleur zilver. De auto is ongeveer 1.25 meter lang en voorzien van een accu. Kinderen tot ongeveer vijf jaar kunnen in deze speelgoedauto auto rond rijden. De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van de inbraak of iets weten over de gestolen speelgoedauto. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Man slaat vrouw

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag op de Paterswoldseweg een 39-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote te hebben geslagen. Zijn vrouw had de politie gebeld en deed aangifte. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht en ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek.

Aanhouding voor bedreiging

WILDERVANK De politie heeft zondagavond een 31-jarige man uit Wildervank aangehouden. Agenten reageerden op een melding, dat er werd gevochten in de Ericastraat. Ter plaatse bleek de vechtpartij over te zijn. Wel deed een 24-jarige Wildervanker aangifte van bedreiging met een scherp voorwerp door zijn plaatsgenoot. Hierop werd de verdachte aangehouden. Hij moest mee naar het politiebureau. Het scherpe voorwerp is in beslag genomen. Tijdens de vechtpartij raakten twee autos beschadigd. De politie doet onderzoek.

Wanbetaler loopt tijdens controle tegen de lamp

HOOGEZAND Een 40-jarige inwoner uit Hoogezand is zondagnacht op de Beukenlaan in Hoogezand tegen de lamp gelopen tijdens een controle. Agenten zagen de man in zijn auto rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder nog een boete van ruim 590 euro niet betaald had. Na een woordenwisseling met de agenten besloot de wanbetaler toch maar om de boete op het politiebureau te betalen.

Alcomobiliste aangehouden na doorrijden na aanrijding

GRONINGEN Een 45-jarige inwoonster van Groningen is zondagnacht in de Jan Bulthuisstraat in Groningen aangehouden omdat zij was doorgereden na een aanrijding. Kort daarvoor was zij met haar auto tegen een geparkeerde auto op de Helperbrink in Groningen aangereden. Deze auto moest worden afgesleept. Getuigen hadden dit gezien en het kenteken doorgegeven aan de politie. Naaraanleiding van een melding dat de beschadigde auto van de verdachte in de Jan Bulthuisstraat werd gezien, kon de bestuurster worden aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de vrouw 1.60 promille ( 710 ug/l) alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de alcomobiliste is ingevorderd. Na het verhoor kon zij het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na diefstal benzine

EMMEN / STADSKANAAL Zondagnacht kreeg de politie een melding dat inzittenden van een personenauto bij het tankstation aan de Hondsrugweg in Emmen hadden getankt en dat ze daarna zonder te betalen waren weggereden. De diefstal was op video vastgelegd en het kenteken werd gecheckt. Dat bleek thuis te horen in Stadskanaal. Surveillanceautos van Groningen werden hierover ingelicht. Kort daarop troffen agenten in Stadskanaal de gezochte auto aan. De twee inzittenden, een 20-jarige man zonder vast woonadres en een 30-jarige man uit Cuik, zijn aangehouden. Ze zijn overgedragen aan Politie Drenthe en ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Drietal aangehouden voor poging inbraak

WINSUM De politie heeft zondagnacht op de Winsumerweg drie mannen (40, 36 en 25 jaar) uit Zeist en Leeuwarden aangehouden. De politie kreeg een melding dat drie personen zich verdacht gedroegen bij een woning aan het Winsumerdiep. Toen een getuige de mannen aan riep maakten ze zich uit de voeten. De verdachten reden met gedoofde autolichten weg in de richting van het zwembad. Bij de gewaarschuwde agenten was bekend dat eerder in de nacht een melding was geweest van een verdachte situatie bij een supermarkt in Aduard. Ook hier waren drie mannen gezien die aandacht hadden voor het pand. Toen agenten in de omgeving gingen zoeken zagen ze een auto rijden met drie mannen. Zij hebben de auto aan de kant gezet. Tijdens de controle werd er in het voertuig inbrekerswerktuig aangetroffen. Hierop hebben agenten de drie verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. De auto van de verdachten werd in beslag genomen. De 36-jarige verdachte uit Zeist had nog een gevangenisstraf van 28 dagen open staan. De politie doet onderzoek.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 17 juli op diverse plaatsen op snelheid.

N363, Usquert: aantal geregistreerde voertuigen: 192, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

N361, Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 1818, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 101 km/uur.