Gemeente Papendrecht

Persbulletin 30 juni 2011

Ontwerp en bouw nieuw sportcentrum bezegeld
Dinsdag 28 juni 2011 ondertekenden de gemeente en Pellikaan Bouwbedrijf BV uit Tilburg de overeenkomst waarin het ontwerp en de bouw van het nieuwe sportcentrum aan de Lange Tiendweg is bezegeld.

Vier plannen voor het nieuwe sportcentrum zijn beoordeeld en gewogen. Het plan van Pellikaan voldeed het best aan de vooraf gestelde criteria. Het nieuwe sportcentrum vormt een belangrijk nieuw element van het sportvriendelijke Papendrecht. Het zal bestaan uit een dubbele sporthal en een binnen- en buitenzwembad met ligweide. Op basis van de huidige planning start de bouw in 2012 en is het in 2014 voltooid.

Het plan van Pellikaan is uitvoerig aan direct betrokkenen en de Papendrechtse samenleving bekend gemaakt. Dinsdag 28 juni werd het in een openbare vergadering aan de gemeenteraad gepresenteerd. Huis aan huis is een nieuwsbrief verspreid, er is een persconferentie gegeven en woensdag 29 juni vond in hotel Golden Tulip een openbare informatieavond plaats.

Meer informatie over (de voorgeschiedenis van) het nieuwe sportcentrum en beeldmateriaal (waaronder een animatiefilm) is te vinden op www.papendrecht.nl/sportcentrum.

Vrijwilligersprijs deze maand naar speel-o-theek Op donderdag 30 juni ontving de jarige Speel-o-theek de vrijwilligersprijs van de gemeente Papendrecht. Al twintig jaar kunnen ouders en kinderen bij de speel-o-theek terecht om speelgoed te lenen, dan kzij de inzet van vijftien betrokken vrijwilligers.

Wethouder Herman Nieuwstraten reikte de prijs uit voor die jarenlange inzet van de vrijwilligers. `De inzet van onze vrijwilligers is groot', zegt bestuurslid Natascha Brouwer. `Wij zijn wel druk op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Speelgoed is goed voor kinderen en door bij de speel-o-theek te lenen is het ook mogelijk om meer variatie te brengen in het spelen van kinderen. En: de speel-o-theek is voor ieder kind tussen 0 en 12 jaar!'

De speel-o-theek is op zoek naar bestuursleden, uitleen-vrijwilligers en een website-beheerder. Wie belangstelling heeft voor één van de taken, kan mailen naar speelotheekpapendrecht@gmail.com. Of kijk op www.vrijwilligoppad.nl, dé website waar leuk en nuttig vrijwilligerswerk is te vinden.