Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet - Nunspeter (61) onder invloed veroorzaakt schade|

Een 61-jarige autobestuurder uit Nunspeet veroorzaakte zondagavond 17 juli op de Mackaystraat in Nunspeet lichte schade aan een geparkeerde auto. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt en werd aangehouden.


Het incident vond kort na 19.00 uur plaats. Tijdens het achteruit rijden botste de man tegen een geparkeerde auto, waarbij lichte schade ontstond. De gewaarschuwde agenten constateerden, dat de man alcohol gebruikt had. De ademanalyse op het bureau mislukte, waarna een bloedproef van de 61-jarige werd afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. De man reed zonder rijbewijs, de bevoegdheid om een auto te besturen was hem al eerder door de rechter ontzegd. De politie maakt een proces-verbaal op.


2011098919

|     |Emst - Man ingesloten na niet betalen rekeningen          |

De politie heeft zondagmiddag 17 juli bij een horecazaak aan de Viskweekweg in Emst, een 34-jarige aangehouden wegens flessentrekkerij. Hij had bij een bezoek, een dag eerder, de openstaande rekening niet betaald. Ook na zijn bezoek op deze zondag, vertrok hij zonder te betalen.


De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd zondagmiddag door een medewerker van het bedrijf aangesproken, toen hij het pand zonder te betalen verliet. Duidelijk werd dat hij ook een dag eerder zonder te betalen was vertrokken. In totaal ging het om een bedrag van ruim E 300,-.


De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij bleek al eerder, elders in het land, voor dit soort misdrijven aangehouden te zijn geweest. Tegen de man volgt opnieuw een proces-verbaal. In overleg met de officier van justitie wordt de verdachte dinsdag a.s. voorgeleid bij de rechter-commissaris.


2011098847

|     |Epe - Geld weg bij woninginbraak                          |

Bij een inbraak in een woning aan de Leenhofweg in Epe is zondagmiddag 17 juli een geldbedrag weggenomen.


De inbraak vond in de middaguren plaats. De ruit van de achterdeur werd vernield, waarna men uit de woning een geldbedrag heeft weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt tips en getuigen. Degene die iets over de inbraak weet, wordt gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844.


2011098960

-----------------------

(





(



---- --