Gemeente Helmond


Nieuw horecabeleid Helmond vastgesteld

Gemeente Helmond heeft, in samenspraak met diverse belanghebbenden, een nieuw horecabeleid ontwikkeld.

Op dinsdag 5 juli heeft de gemeenteraad het nieuwe Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 vastgesteld. In het nieuwe plan staat het horecabeleid tot het jaar 2015. Besluiten die de horeca in Helmond aangaan, worden getoetst aan het algemene beleid in dit plan. Het nieuwe beleid is de opvolger van het Horecabeleidsplan Helmond 2000-2010 "De Smaak te Pakken", dat in 2010 afliep.

Nieuw beleid

In het nieuwe horecabeleidsplan zijn een aantal zaken veranderd in vergelijking met het vorige horecabeleidsplan:

1. Het Horecabeleidsplan Helmond 2011-2015 is een hoofdlijnennota. De concrete acties staan in een actieplan;

2. De looptijd van het horecabeleidsplan is korter dan het voorgaande. Het beleid loopt nu meer gelijk met de zittingsperiode van het college en de gemeenteraad;

3. Gemeente Helmond wil met randvoorwaarden ruimte bieden voor de vestiging van nieuwe horeca en vrijetijdsvoorzieningen buiten het centrum. Dit is in overeenstemming met het Coalitieprogramma 2010-2014.

Horecavraagbaak

Een nieuw onderdeel van het nieuwe horecabeleid is de Horecavraagbaak van de gemeente. Hier kunnen mensen terecht die specifieke vragen hebben over horeca. De Horecavraagbaak is mevrouw Helmi Reen, bereikbaar op tel. (0492) - 58 71 56 of via e-mail.

Waar is het horecabeleid te vinden?

Het Horecabeleidsplan 2011-2015, een publiekssamenvatting, het bijbehorende actieplan en bijlagen zijn te vinden via onderstaande link. Daar is ook informatie te vinden over onder meer vergunningen, terrassen, sluitingstijden, horeca rookvrij, evenementenbeleid, Wet Bibob, paracommercie en handige links naar allerlei horecawebsites.
* Horecabeleid Helmond 2011-2015